-
Drago mi je da ste me razumjele.
Mamice, potpisujem te od riječi do riječi.
Ljiljan@, upravo je o tome govorio kapelan (pretpostavljam pod utjecajem T. Ivančića jer je dao isti primjer) koji je prije par godina bio kod nas u župi, a kao i mamica, i ja sam se s njim sprijateljila (i nas je vjenčao
) Nakon toga sam dobro promislila o tome (iako tu riječ nikada nisam često koristila) i zbog toga ne želim njegovu prisutnost ni na ovakav način.
Na žalost, ne mogu to objasniti prabaki. Samo se nadam će me ipak poslušati i da se neće igrati s tom lutkicom (inače je sklona prkosu). Za sada više ne pričamo o tome pa se nadam da će prijeći u zaborav te da će poštovati moju odluku.
No, da vas pitam nešto drugo. Što mislite o krampusu? Naime, ista je baka sklona igrokazima
pa se za Svetog Nikolu redovito obuče u njegov lik, a netko od rodbine u krampusa.
I nas su kao djecu plašili krampusom što mi je također glupo i smiješno.
Osim toga, mislim da je moje dijete premalo da bi shvatilo bilo kakvo maskiranje, a stvarno ne bih htjela da se još i uplaši.
Uh, te lude babe!
-
Što se tiče krampusa i mene to zbunjuje, ne znam što Crkva misli o tome, ali znam da smo mi često u FRAMA-im, radili predstave za djecu za sv.Nikolu, i narvno da je jedan bio biskup a drugi krampus, svečenici nisu na to reagirali...mislim da oni time žele poručiti da u životu čovjeka kao i djece postoji dobro i zlo koje moraju načiti razlikovati....e sad meni ovdje jedino smeta što ispada da to "zlo" nije samo krampus, ustvari on je tu došao radi "zločeste" djece, kak ti da ih kazni...a meni to izgleda kao da je došao "svojim zlima, zločestima".........uglavnom mislim da ne treba ni jako preuveličavati stvari....jer ja sam čula kako vraga nije dobro spominjati ali ni je ga dobro ni negirati, jer mu je to čak i draže....znamo da djeca nisu zločesta, ali veća djeca moraju znati da neke stvari koje rade nisu dobre i nisu za pohvalu.....
Potaknuta raznim emisijama o Ivani Parlov i njezinoj udruzi Kolajna ljubavi, kojom pomaže djeci u Africi da se školuju, jedu i da im pruži prihvatilište, potičem i Vas sve da ako ništa drugo onda bar zbog toga što nam dolazi BOžić, pomognete nekome ili preko ove udruge ili nekome iz svoje okoline i da nas obavjestite o ljudima kojima možemo pomoći.........djeci iz Afrike 5kn može spasiti život a nama nije ni za kavu, toliko svi možemo dati.......poklonite ovog Božića nekome novi život....Hvala
http://ivanaparlov.blogspot.com/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma