-
Zato što je Bibliju moguće tumačiti svakako, a što manje znanja, mudrosti i vjere, to su interpretacije šarolikije, zato ja mislim da nam i treba duhovno vodstvo, okviri i dogme. Kako to izgleda bez tih okvira virnite na područje reformacije - kako KC ima kukolja tako ima i raznovrsnog kukolja u SAD tamo gdje je dovoljno proglasiti se nadhnutim Svetim Duhom kupiti neku kuću nalik na crkvu i par izdanja Svetog Pisma. Hvala Bogu, danas stvarno čovjek može birati i RH ima puno Crkava i Zajednica s područja Reformacije u rasponu od do.
A što se tiče Abrahama i Izaka, povjesna pozadina je to što je tada na planeti Zemlji krvna žrtva i to ljudska još uvijek bila normalna stvar! Židovi su bili reovlicionarni s time što su krvnu žrtvu sveli na životinje! A Bog Abrahamu zapravo na neki način kaže, vi ljudi do sad ste mislili da Bog od vas traži krvnu žrtvu, čak ste mislili da bih ja tražio ovako strašnu žrtvu, ali nije tako ja tražim tvoju vjeru, poslušnost, poštovanje... Od te točke do točke kad Isus ustanovljava beskrvnu žrtvu, zajedničkim lomljenjem kruha raste ljudsko shvaćanje da je žrtva, patnja koju prihvaćamo u ljubavi, pokornost Bogu kako je Isus podnio za nas i koju predstavalja zajedničko jedenje kruha sa posljednje večere. I to je velika stvar- znači da bismo mogli doći do ovog gdje nije potrebno klati nikakvo janje ni tele ni ništa, a kamoli bacati djevice u vulkan trebalo je puno duhovnog vodstva. Hvala Bogu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma