Citiraj BebaBeba prvotno napisa Vidi poruku
Žalosno da na visokim položajima KC ima zbilja jako puno "kukolja". Uvijek kažem da sam ateist. NISAM. Vjerujem u Boga. Ali zbog ovakvih stvari me KC kao institucija jako odbija.
Naglašavam - NE katoličanstvo kao religija nego dotično kukolje.
Bebabeba svi smo mi kukolje. Svi. Samo obični mali grešni ljudi. S obiljem milosti koje smo od Stvoritelja primili a da nismo zaslužili. Mnogi kažu da ih u kršćanstvu odbija poniznost. Mene privlači. Znaš zašto? Zato jer sam odavno svjesna da su mi najbitnije stvari u životu one na koje ne mogu utjecati svojom voljom - zdravlje i ljubav svoje obitelji. A pomalo zalazim i u godine kad sve češće postavljam pitanje - kako će to biti jednog dana kad mi ovaj život umine? Pitam se to istinski i ponizno iz dubine duše i onda primim u srce jedan iskonski osjećaj mira i topline i vidim jedno drago lice koje se nadam gledati u vječnosti.
Svećenik kakav god da jest ima vlast otpuštati grijehe i vršiti čudo Pretvorbe. Zato me jako boli pogrda na svećenika makar bio grešan, makar u krivu, jer on je taj koji nam omogućuje primati Tijelo i Krv. Veliko je to otajstvo, nerazumljiva tajna.
Želim ti draga da pronađeš to što tražiš. Za svakog od nas Gospodin je pripravio vlastiti Put. Ali moram reći da je velika stranputica kad čovjek osuđuje drugog čovjeka. Ne mislim na izvršenje zakona već na osudu u srcu. Tu vlast mi nemamo. Srcu koje ne prašta neće biti oprošeno.
Tako čini Isus - grijeh osuđuje, grešnika liječi.