Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znaci trebala bih se ispovijediti i trebalo bi mi biti zao sto sam zacela dijete prije braka? I ti misliš da postoji Bog kojemu je to vazno?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci trebala bih se ispovijediti i trebalo bi mi biti zao sto sam zacela dijete prije braka? I ti misliš da postoji Bog kojemu je to vazno?
    Cubana, nitko te nije prozvao. Ispovijed je tajna. Za odavanje ispovijedi slijedi izopćavanje iz Crkve, ili neka slična ozbiljna kazna. Čak i nehotično prisluškivanje tuđe ispovijedi je ozbiljan grijeh.
    Tako da nitko nema ništa s tvojom ispovijedi, kajanjem, ili žaljenjem. To je posve tvoja stvar.

Je li Bogu bitno tko je začeo dijete kada? Nemam pojma.
    Bog koji se da raspeti na Križ za nas nije sitničav, to je sigurno.
    Ali seksualni moral je u najmanju ruku bitan za ljude.
    Za sve one žene koje će ostati samohrane, čija će djeca ostati nepriznata, za sve one koji će se cijeli život pitati a zašto moj tata nije tu.
    Brak je garancija ozbiljnosti i predanja, to je u najmanju ruku zaštita najslabijih. Ili bi tako trebalo biti.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku

Je li Bogu bitno tko je začeo dijete kada? Nemam pojma.
    Kako nemaš pojma?
    Ali ako stvarno nemaš, ja ću ti reći.
    Ne, nije Mu bitno.
    Nije Mu bitno ni na koji je način začeto.
    Kao što si i sama rekla, Bog nije sitničav.
    Dapače, On je savršen

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Cubana, nitko te nije prozvao. Ispovijed je tajna. Za odavanje ispovijedi slijedi izopćavanje iz Crkve, ili neka slična ozbiljna kazna. Čak i nehotično prisluškivanje tuđe ispovijedi je ozbiljan grijeh.
    Tako da nitko nema ništa s tvojom ispovijedi, kajanjem, ili žaljenjem. To je posve tvoja stvar.
    Niti se ne osjecam prozvano.
    Pricam hipotetski o zaljenju jer Bog kojem bi se trebala ispovjediti sto smo prvo napravili dijete pa se tek onda vjencali (tako smo planirali) nije moj Bog.

U vjerskom braku ( ljudi koji mole, idu na misu, ispovjed, vjeruju, poštuju se blabla ) nema sigurno zlostavljača ni pedofila ( kad sam spadala u tu skupinu nisam mogla podnijet tuđu psovku - bolila me .... , a moji grijesi tek )...
    Nije filozofski kutak, ali rjec vjerski se malo previse svojata od strane katolika. Ima vjerskih brakova i van institucije KC.
    Za sretan brak je važan odnos između to dvoje ljudi a ne gdje i kako je sklopljen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •