Baš bi htjela nešto s vama podijeliti..
Pred 5 godina izgubila sam jednu meni jako jako dragu osobu. Dotični je bio izuzetno dobar čovjek, nije išao u crkvu, nije vjerovao u Boga ali se ponašao onako kako bi svi mi trebali - kao čovjek.
Jako se razbolio i dugo godina borio s bolešću, nažalost neizlječivom. Naposlijetku je i umro. Zbog toga sam bila strašno ljuta na Boga, iskreno sam ga vrijeđala, čak i psovala i prezirala. I to je trajalo više od 2 godine. Bila sam ljuta jer nisam shvaćala zbog čega je uzeo tako dobrog čovjeka, a prvenstveno zbog čega mu je poslao tu prokletu boleštinu koja ga je dugo vremena iz dana u dan naočigled izjedala.
Jedne noći sam sanjala dotičnu osobu. U mom snu koji je bio izuzetno stvaran, on je bio sretan, nasmijan, doslovno je zračio pozitivom kao i uvijek i u snu mi je rekao "Ne boj se za mene, ja sam sretan." ta rečenica mi se "verglala" po glavi još dugo nakon tog sna, pa sam htjela - ne htjela počela o njoj dublje razmišljati. Dugo mi je vremena trebalo ali zaključila sam ovo:
Ne trebam tražiti odgovore na to zašto je Bog to napravio. On je imao svoj razlog. Vjerojatno je znao da je to osoba koja se s takvim križem može i zna nositi i koja će unatoč tome što je svijesna da ju Bog poziva k sebi biti pozitivna do zadnjega. Čovjek koji će do posljednjeg daha - voljeti i ljubav davati svojim najmilijima. Uostalom on je sretan. pa sam mi je to rekao. Nepravedno je iz sebičnih razloga ljutiti se na Boga. Shvatila sam da moja ljutnja u biti proizlazi iz toga što njega više nema u MOM životu i što MENI fali. Nikada prije nisam pomišljala da je NJEMU možda zbilja lijepo i da uživa jednako kao što je uživao dok je bio živ.
Usporedno s time počela sam tu osobu osjećati uz sebe gdje god krenem, što god da radim - on je tu.
Ipak, priznajem da odkad imam moju kćer fali mi još jače. ZNAM da nas gleda, čuva i vidi moju ljepoticu i zajedno sa nama u njoj uživa. Ali eto fali... volila bih da ju može uzeti u naručje, zagrliti i poljubiti.

Molim vas oprostite mi što je ovaj post otišao na sasvim drugu stranu ali ova tema me zbilja potaknula da to ispričam a do sada nisam nikome.