http://www.katolicki.info/forum/sear...aef9a300be135e

Bog daje život svima, znači udahnjuje dušu, čovjek daje tijelo....svako djete je blagoslov za čovječanstvo i blagoslovljeno od Boga-ja mislim da je to stajalište i Crkve a ako i nije, moje je kao vjernika.........jer ako nije svako djete od Boga i nije blagoslovljeno, po tome onda svaki abortus nije grijeh, nego samo onaj u braku. (jer su samo djeca u braku po ovom kako neki pričaju blagosolovljena i željena)-to je apsurd...ako sva djeca nisu "od Boga" onda abortus nije u kontradikciji s vjerovanjem KC???

I jedno pitanje koje mene muči.....zašto, ali zašto se KC ne drži samo onih uvjerenja iz Biblije, zašto su nam potrebne ostale stvari koje moramo prepustiti ljudskoj prvovidnosi i njihovoj vjeri u Boga, pod tim mislim na kler?
Ako trebamo vjerovati Papi i biskupima jer eto nismo teološki potkovani da diskutiramo, bolje da se držimo krunice, jer bi sebe i neke druge mogli odvesti na krivi put- kako mi objašnjavaš i to opet postavljam isto pitanje s početka ove teme, da su neki biskupi kršili zapovjedi Božije, sakramente koji su sami uveli, imaju vanbračnu djecu (jesu li ona blagoslovljena), spaljivali su vještice, nplačivali ispovjedi prije 500 godina- kako sam rekla nauk Crkve se stoljećima mjenja, i zbog toga ja ne mogu "svoju dušu" povjeriti Papi ili biskupu i njihovoj vjeri, bez obzira što nisam teološki školovana- ne mogu uz svoju vjeru i spoznaju Boga zatvoriti oči , biti ponizna a ne ohola kako neki tvrde...

hoće li mi moja poniznost i poslušnost papi donjeti život vječni, ako on slučajno radi nešto ne milo Bogu a mi ga poslušno slijedimo...i hoće li me moja oholost odvesti u pakao, jer mi moj Bog kroz molitvu govorim da nešto u KC ne slijedim, ili ću dobiti život vjeni?
To je ono što mene cijeo vrijeme muči?!!
Bog nam je dao zato slobodnu volju, po njoj će nam suditi?
Mi odlučujemo hoćemo li slijediti nauk KC u svemu bio dobar ili loš i zato mislim da ćemo biti i suđeni, po svojim odlukama, a ne po onom što je npr. Papa krivo ili pravo odabrao...i on je samo čovjek!
Zato mislim da bi se KC trebala držati Biblije, a ne u njoj čitati između redova što oni predpostavljaju da je Bog htio reć!

Neka Vas Bog sve blagoslovi i čuva!!!