Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
Ne vjerujem da bi Isus blagoslovio oružje ni u jednom ratu.

Kad smo već kod toga, jeste li primijetile da sve vojske imaju kalendare i slogane koji govore kako je Bog uz njih i kako su oni na božjoj strani? ........ kako može isti Bog biti uz jedne i druge koji ratuju? U stvari može. Gledati i plakati nad onim što čine.

Ali kako se usude reći da su na božjoj strani? I jedni i drugi.
Jer da jesu, ne bi bilo rata.

A sve to pod patronatom Crkve........

A oni jadni vojnici, koji leže stisnuti u rovu, svaki sa svoje strane se moli da preživi. I oba istom Bogu.

Kad o svemu tome razmišljam, jedini način na koji bih mogao opravdati blagoslivljanje oružja je taj da blagoslov znači da će svaki ispaljen metak i granata promašiti i nitko nikada neće stradati. Pitam se misle li tako i oni koji blagoslivljaju oružje...........
Isus ne bi blagoslovio oružje, to je bar jasno. A ni ti vojnici (obično) ne idu u rat jer su sami to odlučili.
Najčešće ih kao ovce na klanje šalju oni koji se igraju ljudskim životima, okrutno se "igraju Boga".
Ne znam blagoslivlja li netko oružje (ja bih rekla da je to budala ako to čini), nisam baš pratila, to neki naši folkloraši?
Samo mi je jasno to da se vojnici s obje strane mole da prežive i vrate kući.
To mi je apsolutno ljudski i razumljivo, netko te gurne u užas, šta ti drugo preostaje nego da tražiš Božju pomoć! Kao da se u rovu možeš ikome drugome obratiti, uostalom, kao i obično u situacijama kad si u predvorju smrti, na bolesničkoj postelji ili u ratu, svejedno.
A ekipa (na žalost, brojna u svim religijama) koja još može vjerovati da je ispravno ići u bilo kakav napadački rat i da Bog to podupire, a šta se uopće o tome ima reći?
To je više za političke teme na forumima, ne za religijske.