Ni najveći strah, ne može razoriti nadu.
Najbitnija osoba, je ona pored tebe.
Najvažnij trenutak u tvome životu je ovaj sad.

Dio iz jučerašnje propovjedi, citati pape Ivana Dobrog....

Mala mimi- zašto ne odeš porazgovarati s nekim svečenikom ako te to toliko muči..s paterom Liniće, Ivančićem ili Smiljanom- ne vjerujem da bi te oni samo tako osudili i otjerali....

Crkva nije protiv umjetne oplodnje, nego se spore oko nečeg drugog, ti to i tako znaš, da sad tu ne otvaramo tu temu...i ona je protiv IVF kao i neki doktori koji se time bavi i ne smatraju to etičkim.Shvaćam da je i Crkvi teško, da moraju imati stav o tome, jer se ipak radi o životima djece, a s druge strane ni oni ne mogu znati koliko je Bog velik, i kakav je Njegov plan, a isto tako kako i Zlo može biti zaogrnuto u dobro pa te zavesti. Jednostavno moraju biti oprezni, jer su oni odgovorni Bogu i za duše svojih vjernika koji će ih poslušati ili ne.
Teško im je, jer se i kroz povijest često puta pokazalo da odluke Crkve nisu nimalo bile Božije, niti djelo Njegove volje i Providnosti.

Ali isto shvaćam da je teško i tebi, pogotovo ga gledaš i čitaš kako neke druge religije koji su isto tako oštre po pitanju takvih stvari, puno su fleksibilnije...pa se čovjek pita tko li od njih svih zna što je Božija volja i naum kad je u pitanju IVF, vode li jedni svoje vjernike u propast ili baš obrnuto!

Što da ti ja kažem, iskreno ja nisam protiv IVF, jer isto ne mogu shvatiti kako donošenje novog života na Svijet može biti grijeh, niti mislim da i jedan doktor može stvoriti život, već Bog koji mu odluči udahnuti dušu.

Ali kažu da nas "zlo" zavede, da od vjere čovjek često uzima samo ono što se njemu sviđa, da u nekim stvarima čovjek ne vidi loše, jer mu to tako odgovara.
Adam i Eva isto nisu vidjeli ništa loše u tome što će uzeti jabuku s drva spoznaje dobra i zla i ako im je Bog osobno zabranio da to čine.

Po meni svako je odgovoran za svoju dušu, ti moli u skrušenosti svoga srca iskreno, spremna da se potpuno predaš Njegovoj, a ne svojoj volji i željama- i sigurna sam da ćeš odgovor prepoznati u svome srcu- onda po njemu i postupi.
Božiji blagoslov ti šaljem!