Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
ja moram priznati da sam se dosta udaljila od Crkve, ja i suprug imamo problem koji se zove neplodnost i kao većina parova koji imaju taj problem idemo kod doktora i pokušavamo dobiti dijete potpomognutom oplodnjom, no što htjedoh reći kako je tu došlo do prekida veze između mene i Crkve jer ja jednostavno u tome ne vidim grijeh i ne želim ići na ispovjed i reći kako sam sagrješila jer silno želim dijete i pokušavam ga dobiti tim putem. Sve do pred nekoliko godina bila sam aktivna u Crkvi a sada jedino što radim je da se pomolim.
Stvarno bih voljela da Crkva promjeni svoj stav prema nama, koji koliko sam uspjela saznati ni u jednoj drugoj religiji nije toliko oštar prema IVF-u. Ovako imam osjećaj kao da moram birati između Crkve i želje za djetetom.
Ja sam isto prije više godina bila u nekim postupcima MPO. Nije svaki postupak MPO etički dubiozan, ali ih ima takvih. O tome sam svojedobno razgovarala sa svojim liječnikom i stavila sam granicu u tim postupcima prema svojoj savjesti, što je on poštivao. Na kraju sam od svega odustala, jer nisam mogla pristati na to da učinkovitost postupka bude ispred mojih etičkih normi. (Vidjela sam oko sebe kako ljude to tako potpuno obuzima da više ne razmišljaju i ne stavljaju nikakve upitnike. Za mene je to bilo zastrašujuće.) Jednog jutra sam otvorila oči i shvatila da sam na krivom putu, da to nije moj put. Svo to vrijeme nisam doživljavala da je u tome Crkva protiv mene nego za život. I na kraju imam djecu, imam dvoje predivne djece.