Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
Ja to ne bih rekla. Zvuči kao žena koja vjeruje ali ima i svijest o vlastitoj odgovornosti, ne slijedi duhovne autoritete zatvorenih očiju. Ja takve ljude posebno cijenim.
potpisat ću i tebe i mujicu vjerovatno po prvi put...zato što poznam tu osobu, njezin cijeli život i duhovni i privatni...

...a ona iz vlastitog iskustva predavača vjeronauka ( čak je razrednica 8 razredu) govori zašto je bolje da više nije u školi ( ne bi ja sad o toj temi pogotovo kad mi je spomenula časnu koju je zbog nekih stavova KC sada na sudu pravde itd. jer je njeno da djeci prenosi stavove Biblije i KC svojim vjernicima, ali eto to se valjda kosi s zakonima jednakosti....a ajde reću, radi se o homoseksualnosti)...možda je sad jasnije zašto ona misli da je bolje držati vjeronauk u Crkvi i ima još jedan razlog a ta je kako je rekla da 98% djece koja dolaze na vjeronauk su ateisti, pa je rešeteju pitanjima,uvredama gdje koji stigne.. ( to njoj ne smeta jer iskreno im odgovara na sve i ne boji se ni tužbe roditelja ali ni KC-a).no ona sad imam nekakv diplomski, lagat ću- tipa psihologije...radi s delikventima itd....

nemojte misliti da ona nema i nekih "zagriženih stavova " od kojih ne odstupa ( a možda bi trebala malo promisliti) ali meni se sviđa što smo se našle u tome da mi same na kraju odlučujemo i da vjera svakog čovjeka potječe iz njegovoga srca, predanosti Bogu, dobrim djelima, molitvi, radu na sebi, a ne samo na slijepom slijeđenju Crkve....

OT i danas je počeo rat u Koreji a meni se steglo oko srca...kada je moja mala od 3,5g prolazeći pored TV čula riječ Rat rekla; mama, hoće nam striček ubiti taticu-neznam od kud joj to...i na kraju jer rekla; ja neću umrijeti-nikada moji strahovi opet bujaju i rastu...pa sad krećem u borbu protiv toga svim "oruđem" misama, molitvom ispovjedi....kao što vidite opet ne spavam, a naplakala sam se oh,oh ...ne paničarim ali eto od malena moj najveći strah je rat-kojeg sam još i doživjela...pa sad još ak dolaze ona posljednja vremena, morat ću pronaći utočište i hrabrost u Bogu inače ću izgubiti totalno vjeru....