Podržavam mogućnost rasprave o MPO, s iznošenjem različitih gledišta, ali, ako tako bude, molim da to bude poseban topik. Ovdje raspravljamo o odgoju u duhu vjere, a tema MPO je zasebna, velika tema koja bi posve pojela naš topik.
Podržavam mogućnost rasprave o MPO, s iznošenjem različitih gledišta, ali, ako tako bude, molim da to bude poseban topik. Ovdje raspravljamo o odgoju u duhu vjere, a tema MPO je zasebna, velika tema koja bi posve pojela naš topik.
A što se tiče priprema za Božić jedino što će praviti razliku na meniju su kolači...
Za mene najveći značaj i osobitu radost predstavljaju zornice. Lani sam prvi puta svako jutro prije posla cijela četiri tjedna Došašća sudjelovala na misama. Počinjale su u šest ujutro. kolegica s posla svako jutro me pitala - zar si opet bila? od kuda ti snaga?
Stvarno od kuda mi snaga?
Ali jutrom u šest srce mi se razigra kad vidim punu crkvu ljudi i to svih životnih dobi. Od osnovnoškolaca, srednjoškolaca, nas u najboljim godinama do bakica...Pravo malo stado. I ne mogu uopće objasniti koja bi me sila uspjela dignuti u pola šest iz kreveta...tako s voljom i na vrijeme. I te mise su mi prekrasne, pune radosne pjesme, pune iščekivanja radosnog događaja.
Božić mi ima poseban značaj od kad sam rodila Ivana. Te godine Božić mi je bio najljepši u životu.
Inače, kad sam rodila blizance za pet dana bio je moj 26 rođendan. probudila sam se tog dana ujutro u bolnici na Svetom Duhu i bio mi je poseban osjećaj da mi je rođendan i da sam mama dvoje djece.To je bio moj najljepši rođendan u životu.
A prije 4 godine bio mi je najljepši Božić u životu... upravo zato jer je trudnoća bila puna strepnje (zbog mojih godina) ali i puna predane molitve...i što je sve tako dobro prošlo...želim dovijeka Bogu zahvaljivati...![]()
Ljiljana, zornice- Divno!Ja se godinama spremam i nikako. Ove godien ću svakako pokušati i tovj primjer je tako inspirativan -idemo od nedjelje na zornicu!!!
Na svakom topiku su "mi" oni koji na tom topiku pišu, a to su svi oni koji žele odgajati dijete u vjeri i oni koje ta problematika zanima. I mislila sam da je bjelodano značenje naslova "odgoj u duhu vjere", a to je, da pojasnim tu nejasnoću, odgoj u duhu vjere, nebitno koje, dakle, svake.
Meni je isto nešto nejasno: zašto imaš tako neprijateljski stav?