Prvo, eh, nogice, lijepo da ih se netko sjeca, htjela sam se malo povući, odoh malo na neki godisnji odmor s foruma, ko i ti, dugo te nema (ni tvog cinizma
, svejedno, respect)...
Drugo, nisam sigurna posve kako u tvom slučaju, kojeg navodiš, odgajati dijete. Tvoje je još jako malo (dobro je, nadam se?)
Ovo sto je ljiljan rekla nije lose, ako ima ljubavi i sloge nece se dijete izgubiti u svijetu...
Meni se opet čini, al' to stvarno samo osobno, da bih ja djetetu pružila više informacija, u smislu učenja o nekoj vjeri, podučavanja, da traži oslonce za sebe i izvan ovog svjetovnog, vidljivog...tako bi bilo da sam druge vjere od muža, ili da je on angnostik (po vjerskoj praksi moj trenutno kao da to i jest).
Čini mi se da bih slavila sve blagdane, obiju vjera, pružila djetetu učenje i jedno i drugo, opciju A i B, jednostavno mu širila vidike, ne forsirajući nijedno, ne omalovažavajući nijedno.
Ne izgleda mi previše uspješna ona teza - nismo ga učili ništa niti forsirali išta, pa neka odluči samo kad odraste!
A šta da tada odluči?
Da se odluči između "ništa" i ništa"?.
Netko je i sam na ovom forumu jednom davno, i ne znam više gdje, baš to spomenuo kao zamjerku svojim roditeljima - zašto mu nisu pokazali bar nešto pa neka sam odbaci ili prihvati, ovako nije imao o čemu razmišljati, što slijediti, što analizirati, čime se baviti (u duhovnom smislu), e da bi uopće poslije imao o čemu odlučivati. To govorim za slučaj kakav ti navodiš, gdje je jedan vjernik, a drugi nije.
Ostali vjerojatno nemaju takvih dvojbi.
(ps: ako su samo nogice trebale da se primijeti post, jadni su mi to postovi)