Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
Mi smo prije par dana vidjeli reklamu za Lego krunicu za klince i skužili da naša djeca ne znaju što je krunica Mislim vidjeli su predmet, ali nas nikad nisu vijdeli da molimo krunicu. I baš sam pomislila kako sam uvijek čekala da djeca zaspu da idem moliti "na miru" i nisam ni primjetila da nikad nisam molila krunicu pred njima. Onda smo da zadovoljimo znatiželju izmolili deseticu i odmah su pohvatali kako to ide. Uopće ne znam zašto to nismo i prije krenuli. S koliko ste godina djecu uključili u krunicu?
Ma to dođe slučajno, usput, kao i molitva prije spavanja. Kod nas krunica visi na vidljivom mjestu skupa s raspelom (mm je vlasnik, ja sam samo promatrač).

Djeca imaju svoje krunice do kojih su isto došli slučajno kad se ukazala prilika. Moja svekrva je svojevremeno poslala mm-a da joj kupi krunicu, a on je otišao s djecom (bili su tada starije vrtićke grupe). Kad su vidjeli što on kupuje, htjeli su i oni, pa su odabrali - stariji je morao imati "istu kao tatinu" a mlađi ima misionarsku (valjda su ga privukle šarene kuglice; kasnije smo mu objasnili da su to boje pet kontinenata). Još su ih išli i blagosloviti.

Baka im je pokazala kako se to moli i znatiželja je bila zadovoljena.

Moj mlađi sin ispao je nedavno "faca" čak i sa svojim skromnim predznanjem o krunici na prvopričesničkim pripremama.