zdenka2 ma upravo o tome i govorim o tome trebaju odlučiti roditelji a ne svečenik....jako mi je nespretno i ružno baš zbog toga zvučalo od jednoga svečenika da govori da pričest mora biti "dostojanstvena" i da se djeca ne vode na nju-zato stvarno ne vidi zašto je na kraju rekao da ga se pogrešno ne shvati-jer po meni to znači da djeca nisu dostojna....no pustimo to.........ja sam isto znala plakat po pričesti, kad je ona još bila manja, pa dobije križić a mene prođe neka toplina, pa ona glazba...znam da to nije bitno,ali eto lijepo je to i fizički a ne samo duhovno doživjet...

znam da je moja mala razočarana kad ne dobije križić jer ga neki svečenici i bogoslovi izbjegavaju-kao da ima osjećaj krivice, da ga nije zaslužila pokunji glavu i skoro zaplače...zato ja sad idem na pričest poslije MM i gledam koji svečenik daje križić i pređem cijelu Crkvu ako treba(baš sam ko neka baba) ali eto ona je sad veća, a opet mala-3,9g navikla je na to i ne mogu joj objasniti zašto neki put dobije križić a neki ne, a ja svaki put dobijem hostiju................

znam da neki svečenici govore da su djeca blagoslovljena čim su na misi da ih se ne mora dodatno blagoslivljat...ali ja ne vidim u tome ništa loše,nikakvo Bogohuljene, nego baš nešto predivno za djecu koja još se ne moogu pričešćivat, upravo zbog toga da se taj dio Mise ne osjećaju nekako izolirano, nedostojno....ali eto to je samo moje mišljenje...da se mene pita na svakoj misi bi i davali "bolesničko pomazanje" za vrjeme pričesti...