Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Budući da je topic ODGOJ u duhu vjere, ja ću samo reći kako čitamo BIbliju s djecom. U kući su tri - obična, dječja i ilustrirana, a budući da naša djeca još duuugo neće biti spremna čitati standardni biblijski tekst, treba ih pripremati postupno. Dječja biblija je neka 40+ godina stara, naslijeđena. Ilustrirana je ova http://www.superknjizara.hr/index.ph...jiga=100014101.

Tekstovi - obično se rukovodimo nedjeljama kroz godinu (i dječjim lekcijama iz vjeronauka) ili ako nam baš nešto padne na pamet, onda prigodno... Dok su bili manji, kretalo se s BOžićem, Uskrsom i slično. Sad polako i postupno punimo "rupe", kako su djeca sposobna više razumjeti.
Jako lijepo! Ja imam neke biblijske priče, ali su tako nekako loše pisane da ni djeca ni ja ne uživamo - imamo ih nekoliko i sve su pisane "na metre". Provjerit ću ovu vašu Bibliju - možda je bolja od onoga što ja imam.
Kad ste počeli? I koliko čitate?

Ja sam sklona u svemu zabrazdit kad je u pitanju čitanje, i uopće bilo koja kognitivna djelatnost, pretjerujem i dosađujem i sama sebi, a di neću djeci, pa ne bih htjela ugnjavit ih toliko da kasnije bježe od Biblije. Kako vi to procjenjujete i radite?