-
Pozdravljam vas sve ovdje evo htjela sam ostaviti neki mali pisani trag - pošto već neko vrijeme zavirujem ovdje.
Zanimljivo mi je dosta toga što spominjete, moram reći da me nekako ispunja mirom i zadovoljstvom, samo čuti da netko ima slična razmišljanja.
Ivana-zg - hvala na linkovima za čitanje, a pogledala sam i onaj link na film o svjedočanstvu žrtve ab-a
Ifigenija - evo i ja stavljam jedan link http://www.prostorduha.net/index.htm - radi se o "sitnim mislima, citatim i molitvama" za svaki dan. Baš danas mi je mama to poslala, a evo ti tražiš nešto za čitanje. Meni se svidjelo na prvi pogled, no pretpostavljam da tako bude bilo samo neko određeno vrijeme.
Kad god nađem u nekom tisku ili na netu nešto iz Biblije što me se dojmi, gotovo uvijek u zadnje vrijeme primjetim da je to saržaj uzet iz onog dijela "Makabejcima" (mislim da je kratica Mk).
Liljana &pikula & Zdenka - jako mi je lijepo ovo gdje pišete o poslanju i služenju u obitelji, brak kao zavjet - poziv. Doista - često se sjetim zavjeta i baš onog dijela "voljet ću te i poštivati u sve dane života svoga" - to me nekako drži na snazi i daje mi poleta i ustrajnosti. Doista da nemam vjere kakve imam ni meni papir ne bi značio ništa. Zavjet pak, se ne može (ne smije)raskidati tj. mora se održati. Pa zar nije to isto situaciji u kojoj se vjernik zavjetuje da će za neku nakanu ići na hodočašće ili na određeni broj misa ili sl. pa kad to ne učini tj. ne održi zavjet- zapravo mu se računa kao grijeh. A bračni zavjet supružnici moraju držati cijeloga života, koliki je to onda samo velik i težak grijeh ukoliko se ne održi?!
Inače, u nekom trenutku u mom životu jako me umirila jedna knjiga, koju se tek spremam kupiti i iščitati cijelu, a našla sam nešto o tome na netu. Vjerujem da je ni vama neće biti teško naći po naslovu "Teologija tijela" - knjiga govori o dostojanstvu pojedinca ali i oba supružnioka te o spolnosti u braku, spolnom zajedništvu ali i međusobnom uvažavanju i davanju, općenito.
evo toliko od mene,zasad.
Mir s vama!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma