Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
ifi, zašto onda odmah tako ne kažeš? mislim, ok, tebi je to biblijski okvir, meni je to razumski okvir, na stranu što nikad nisam bila diktatorica i vještica.
mislim, ove vaše priče...žena poslušna ovo ono, i na kraju se svede na to da ta poslušnost znači ne biti vještica i terminator.
a na kraju krajeva, ne vjerujem ni da je zdenka terminator, pa ne priča o poslušnosti žene u braku. i ja volim ove tvoje povijesne prikaze

i sad, evo, već vidim razvoj događaja da se javi npr. pokrivena muslimanka s tvrdnjom da je ona ravnopravna mužu, sveta, kraljica, ovo, ono. i vi ćete sve to razumijeti.
a u naravi se svodi na obuzdavanje vlastitog ega što je ionako nužno za život u zajednici.
bezveze mi je tako. ok, ako želiš postići takav neki odnos o kojemu priča roza, nemam ništa protiv. ali, tu nema ravnopravnosti. ravnopravnost i nije cilj.
ifi, da se ti za par godina npr jako želiš zaposliti. a muž neda i smatra da je bolje za tebe da ne radiš. kako bi tu situaciju riješili?

nena

Cvijeto, radim nešto važno, i režem špek za sto jela, ne mogu sad diskutirati, drugi put ću

A za ovu situaciju oko mog npr. zaposlenja - on samo hoće da sam ja sretna, kakogod. Nikad mu nije palo na pamet tu nešto uvjetovati. Ovo je kompletno moja odluka, a on ju je prihvatio.