uopće ne. iz čega si to zaključila? Govorila sam o razlogu da tema bude ovdje a ne na filozofskom. Joj kak je to bezveze kad se netko svadi samnom a ja nemam pojma o čemu se radi.
Mene baš veseli kak je živnula tema
Nena-jabuka upraf tak. Jasno si to sročila.
Ja vjerujem da je većina ženica ovdje, cvijeta je to dobro nabola, milo i drago prema svojim mužekima, pa im niti ne treba posebnih lekcija na tu temu. Ja sam isto ko i ifi (pa još malo gore) vožd po horoskopu i meni ova poslanica treba ko žednom vode. Jes da ne živim u Maloj Aziji u prvom st, ali geni mi nisu tko daleko geografski pa je možda u tome stvar. Bogu hvala pa da nam nije svima poziv i put u životu isti, glavno da mi možemo o tome čavrljati. Meni je osobna sloboda i ravnopravnost svih ljudi od začeća do prirodne smrti prvo i osnovno u katoličkoj vjeri kojoj pripadam, tako da ne mogu baš povlačiti paralele s talibanskom verzijom islama, ali isto tako znam ljude koji su unutar onog što se zove umjereni islam živjeli sretno i veselo i slobodno ovakve obiteljske modela.
imam jedno pitanje- puno se spominjalo "današnje vrijeme" i kako danas žene imaju pravo na rad itd. Naravno da imaju, ali što je to omogućilo?
Kada je nastupila ta promjena iz onog jučerašnjeg u "današnje vrijeme"? Legalizacijom pobačaja i širokom dostupnošću kontracepcije.. . Koja su oboje suprotno učenjima KC. Tako da ako živiš otvorenost životu ili odricanje u braku, što su zapravo jedine opcije za katolika- slika bračnog života je instant bliska maloj aziji u 1st. a pravo na rad izvan kuće kad ih imaš 6 jedan drugom do uha puka teorija.