Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
pikula, čini mi se da imaš stav da samo ti, ifi i ljilja crpite inspiraciju iz kršćanske vjere i da bi ovo maltene trebao biti privatni topic par vas koji citirate bibliju i eventualno kojeg padobranca-vjernika druge religije.
ne znam odakle ti pravo na takvo razmišljanje, ali eto.
valjda se inspiracija ili sama vjera mjeri količinom biblijskog materijala kojeg vjernik zna recitirati napamet.
uopće ne. iz čega si to zaključila? Govorila sam o razlogu da tema bude ovdje a ne na filozofskom. Joj kak je to bezveze kad se netko svadi samnom a ja nemam pojma o čemu se radi.
Mene baš veseli kak je živnula tema
Nena-jabuka upraf tak. Jasno si to sročila.
Ja vjerujem da je većina ženica ovdje, cvijeta je to dobro nabola, milo i drago prema svojim mužekima, pa im niti ne treba posebnih lekcija na tu temu. Ja sam isto ko i ifi (pa još malo gore) vožd po horoskopu i meni ova poslanica treba ko žednom vode. Jes da ne živim u Maloj Aziji u prvom st, ali geni mi nisu tko daleko geografski pa je možda u tome stvar. Bogu hvala pa da nam nije svima poziv i put u životu isti, glavno da mi možemo o tome čavrljati. Meni je osobna sloboda i ravnopravnost svih ljudi od začeća do prirodne smrti prvo i osnovno u katoličkoj vjeri kojoj pripadam, tako da ne mogu baš povlačiti paralele s talibanskom verzijom islama, ali isto tako znam ljude koji su unutar onog što se zove umjereni islam živjeli sretno i veselo i slobodno ovakve obiteljske modela.
imam jedno pitanje- puno se spominjalo "današnje vrijeme" i kako danas žene imaju pravo na rad itd. Naravno da imaju, ali što je to omogućilo?
Kada je nastupila ta promjena iz onog jučerašnjeg u "današnje vrijeme"? Legalizacijom pobačaja i širokom dostupnošću kontracepcije.. . Koja su oboje suprotno učenjima KC. Tako da ako živiš otvorenost životu ili odricanje u braku, što su zapravo jedine opcije za katolika- slika bračnog života je instant bliska maloj aziji u 1st. a pravo na rad izvan kuće kad ih imaš 6 jedan drugom do uha puka teorija.