Ja ću nastaviti započetu misao u prethodnom postu (zanimljiva tema a nedostatak vremena). Zdenka je sve jako lijepo objasnila, ali svi ljudi nisu isti i blago nama koji različitosti prihvaćamo kao dar u našem jedinstvu (Pinkica oprosti, znam da ti je podne). Naime, Zdenka je racionalna, mudra, rječita, takva joj je i vjera i ima snažan dar apostolskog djelovanja.
Ja tražim znakove i takvi tekstovi u katoličkom tisku su mi bliski i bolje ih percipiram. Mislim da poslušnost/neposlušnost žene i Božji naum da muškarcu objavljuje svoje nakane potječe iz Knjige postanka. Bog kaže Adamu što od njega očekuje da bi ostao u Njegovoj (Božjoj) milosti. Adam prihvaća, ali biva nagovoren od Eve na neposluh Bogu. I po tome se kvaliteta života naših praroditelja iz temelja mijenja.

I dan danas padamo po istom obrascu...
A da je Isus iznimno cijenio žene to da. Ja se uistinu osjećam kao ljubljeno biće Božje.

A Roza Groza mislim da jedina ovdje i može živjeti na način koji ja - recimo proklamiram. Ako ona i muž uspiju u naumu da žive u prirodi - dan za danom od plodova ruku svojih. Nema boljeg načina da obitelj bude bliska međusobno i ostvari bliskost s Bogom.

Iako, ponešto teže, ova svetost se može ostvariti i na druge načine. Bog je onaj koji će popratiti svako naše pozitivno nastojanje.