Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pikula razumijem što si htjela reći ovim primjerom,

no svejedno mislim da brak ipak nije plovidba da mu treba kapetan.

i kad bih popustila u ovakvom primjeru ZG/KA kakav si maloprije navela,ne bih to učinila zato što je netko kapetan ,nego zato što se život-dakle i brak,sastoji od kompromisa,i zato što bi MM drugi puta učinio ustupak u vidu kompromisa-meni

ne zato što je netko kapetan /ili nije,već zato što život naprosto pun takvih situacija

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    pikula razumijem što si htjela reći ovim primjerom,

no svejedno mislim da brak ipak nije plovidba da mu treba kapetan.

i kad bih popustila u ovakvom primjeru ZG/KA kakav si maloprije navela,ne bih to učinila zato što je netko kapetan ,nego zato što se život-dakle i brak,sastoji od kompromisa,i zato što bi MM drugi puta učinio ustupak u vidu kompromisa-meni

ne zato što je netko kapetan /ili nije,već zato što život naprosto pun takvih situacija
    Mislim, ovo je primjer izmišljen za ilustraciju, nije iz mog života, da ne bude zabune. Razumijem što želiš reći. A eto, meni pak brak i obitelj jesu plovidba kroz život, moj jedini brod da (riskiram patetiku), i osjećam da mora ploviti jako dobro (pogotovo u to toliko omiljeno "današnje vrijeme") da se ne razbije o stijene ili da ne završi kod onih Odisejevih sirena (ili sirenaca ako ćemo o jednakosti ). Meni ovaj princip kompromisa jednom ti jednom ja previše matematički i ne volim tu brojčanu ravnotežu da ne velim računicu ni inače životu. Hvala Bogu pa je vjera bogat izvor koji daje svakome ono što mu treba. Meni je u molitvi naš obiteljski život često dolazio kao poziv, prvo sam ga vidjela samo kroz majčinstvo, pa kroz obitelj kao cijelinu, sad mi se otkriva ovaj sloj braka i jako me veseli. Ne mogu nešto osobno pisati o tome jer kao što Ifi kaže prefino je to tkanje za moj riječnik i još nemam odmak. Totalno mi je jasno da svatko od nas ima različiti put kroz život, različite pozive i poslanja i poteškoće kojie idu uz to. Teško je to prenijeti ovako na forumu, ali divno je kao se ovdje raspravlja s puno prihvaćanja i razumijevanja svima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •