Samo da odgovorim Ifigeniji
Citat glasi: "Žena mora pokriti glavu, jer nije slika i prilika Božja."Ambrozije ,87 Ja sam o tome jednom o tome govorila s jednim svećenikom , mlađe generacije, pa mi je on zapravo tada još dao za mene tada sablažnjivih citata , poput Augustinova o služenju muškarcima "Žena je manje vrijedno biće koje nije bilo stvoreno od Boga na njegovu sliku. To odgovara prirodnom redu da žene služe muškarcima." a Tomu Akvinskog i njegove genijalne izjave neću ni spominjati. Pinky ne voli citate (iako su presmiješni) , pa da ne dobijem ječmenac

I makar taj moj prijatelj svećenik ipak u svojoj glavi realno ima sliku žene kao dojiteljice, majke domaćice ipak je svjestan vremena u kojem svi mi živimo. Na kraju diskusije vratili smo se na temelj, Isusa koji stvarno voli žene, koji je i bludnicu spasio od kamenovanja, koji govori da su svi ljudi djeca Božja. I tu na početku treba i stati. Ovo je bila digresija na Ifigeniju baku koja je pokrivala glavu iz te Ambrozijeve misli,cjelokupnog povijesno gledano ipak prema ženi omalovažavajućeg stava Crkve ( bila Ifina baka šefica ili ne, a ne zato jer joj se danas nije dalo prati kosu....

Da nema žena i razumnih muškaraca koji su izborili da manje više ipak žene i u kršćanstvu imaju sva prava kao muškarci, ne bismo ni mi ovdje nonšalantno raspravljale...
Možda zato jer u mojoj obitelji ima i protestanata (ateiste ne spominjem,jer mi ni jedan nije uspio objasniti svoju vjeru u ateizam), možda i zbog toga jer sam tako odgojena, uvijek kritički pristupam problemu. I to čisto jer mislim da je to jedini put prema naprijed. Usvojiti staro i poboljšati ga. Nekritičnost po meni , dovodi do negativne pokornosti (za razliku od Marijinog Fiat), a negativna, nekritična pokornost donosi lomače, duge otoke, udbe, križarske ratove, džihade....
Isus je bio veliki kritičar svog društva, i da se nadovežem na Pomikaki, jedini pravi komunist .