Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo "komunist" me je zabolo usred srca - Isus je bio Bog i Čovjek, svoje društvo je prihvaćao, ali je donio i veliku, bezvremenu reformu. Ne komunizam, ta riječ je uprljana zločinima.
    Znala sam da će neke vjernike zasmetati veza s komunizmom.
    Po mojem mišljenju ideja komunizma počiva na kršćanskom načelu jednakosti ljudi, premda komunizam zahtjeva oslobađanje od vjere.
    Komunizam cijenim kao dobru i humanu ideju, koja je u provedbi jako kiksala - kao uostalom i kršćanstvo, ako se pozabavimo poviješću KC, vjerskim ratovima, inkvizicijom. To je ono što se događa kada dobru i plemenitu ideju iskoriste moćnici za pokoravanje drugih.
    Ne bih Krista nazvala komunistom, ali prave komuniste, koji su djelovali iz idela, smatram nasljednicima Isusovih ideja.

Dalje o tome tko bi se trebao kako šišati, a tko pokrivati, što god sv. Pavao mislio o tome, meni osobno nije zanimljivo. Ova miniminiina rečenica bila bi mi sasvim dobar zaključak rasprave:
    I tu na početku treba i stati.
    pogotovo mizoginijske ideje... da su stoput kršćanske, onaj tko ih je imao, jednostavno je bio u krivu. Meni je dovoljan zdrav razum da to zaključim, ne mogu se slijepo oslanjati na postulate vjere.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

[QUOTE=pomikaki;1811899]Znala sam da će neke vjernike zasmetati veza s komunizmom.
    Po mojem mišljenju ideja komunizma počiva na kršćanskom načelu jednakosti ljudi, premda komunizam zahtjeva oslobađanje od vjere.
    Komunizam cijenim kao dobru i humanu ideju, koja je u provedbi jako kiksala - kao uostalom i kršćanstvo, ako se pozabavimo poviješću KC, vjerskim ratovima, inkvizicijom. To je ono što se događa kada dobru i plemenitu ideju iskoriste moćnici za pokoravanje drugih.
    Ne bih Krista nazvala komunistom, ali prave komuniste, koji su djelovali iz idela, smatram nasljednicima Isusovih ideja.
    /QUOTE]

Ovo mi se sviđa. Tako razmišlja i MM koji je inače ateist.
    Da, komunizam je uprljan zločinima, ali ako ćemo tako, i Crkva je kroz povijest.
    Ja sam od onih teških idealista koji vjeruje kako će jednom Duh sveti prosvijetliti sav narod i svi ćemo živjeti u miru i blagostanju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •