Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
Nisi propustila.
Ponavljam, ako pokornost, poniznost i služenje u braku znači - bezgranična ljubav, poštovanje, uzajamno pomaganje, ravnopravno dijeljenje svega što život donosi i što će donijeti, onda da, pokorna sam, ponizna i služim.
Ako ono znači slijepo vjerovati i slijediti one za koje smo svjesni da nisu u pravu ili da su u ozbiljnim zabludama, to mi s vjerom nema baš nikakve veze.
Roza, referirala sam se na ljiljanu koja je Kristovu muku dovela u vezu sa zemaljskim životom - treba biti pokoran i onima koji zlouporabljuju svoju moć, a ja sam učila i vjerujem da se ništa zemaljsko ne može mjeriti s Njegovom mukom.
A ovo generaliziranje da su djeca i mladi nemoralni te da ne slušaju nikakve autoritete uključujući i svoje roditelje, ne bih uopće komentirala.
Potpis, sa svim što si napisala se slažem. Možda sam malo izgeneralizirala, ali ako izađemo iz toga da ja često zađem u "ekstrem" da objasnim svoj "point" možda se možeš složiti da postoji kritična masa djece i mladih koji odrastaju bez ikakvih moralnih vrijednosti, bez discipline i odgovornosti.
Ja danas idem ulicom sa Š, šetamo, kad dolaze prema nama hrpica dječaka, 12-13 godina, i iskreno, ja se zaledim jer se bojim. Oni puše, pljuju, psuju, podsmjehuju se...ja više ne znam što su oni spremni napraviti za "zabavu" kužiš...a za njihove roditelje oni su samo obični dečki koji su "dobro odgojeni". Mislim da takav strah moja mama ili njena nisu imale kad su šetale ulicom sa svojom djecom.