Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znaš željka, ifi zna imati postova koji teško sjednu, ali ogromna većina ifinih postova meni je izvrsna. Ja ću je uvijek
    s guštom pročitati, a s većinom se i složiti.
    Ifi, nadam se da se ne vrijeđaš, jer ovo sliči pomalo na tračanje. A za ivanu se slažem-ona svoju vjeru živi zbilja strastveno, nikako fundamentalistički, i to je zbilja dar, iako se njoj sigurno nije baš lako nositi sa svim
    što to nosi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš željka, ifi zna imati postova koji teško sjednu, ali ogromna većina ifinih postova meni je izvrsna. Ja ću je uvijek
    Ifi, nadam se da se ne vrijeđaš, jer ovo sliči pomalo na tračanje. A za ivanu se slažem-ona svoju vjeru živi zbilja strastveno, nikako fundamentalistički, i to je zbilja dar, iako se njoj sigurno nije baš lako nositi sa svim
    što to nosi.
    Čitala sam Ifigenijine postove i jasan mi je način pisanja; i slažem se s njom da se Crkvu uvijek napada za svaku sitnicu, ali voljela bih da mi je odgovorila na pitanja...jer me zanima. A dobila sam samo optužbe. Kako da drugačije uđem u dijalog s njom nego da odgovorim na njen post? I je...sad ispada ogovaranje...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni je žao, zeljka 231, što ti ne pišeš češće
    jer sve ono što sam od tebe dosad pročitala imalo je podlogu
    u znanju i u promišljanju onoga što si znala, naučila, što školovanjem, što neposrednim iskustvom insidera, onoga tko je i životom i poslom povezan s Crkvom i ima puno toga za reći.

O ronin ne trebam ništa dodatno govoriti, ona je uvijek lik kojega bih mogla pratiti u stopu po topicu i potpisivati, emocionalni i duhovni doživljaj vjere, Crkve, i većine drugih stvari,
    tu mi negdje leži i u tim se stavovima mogu naći potpuno.

Što se tiče spomenute "ekskluzivnosti" nekih forumašica - moram priznati da me je taj žar i gorljivost vjere koje bih iz postova iščitavala ranije puno više fascinirao.
    Doduše, znaju me i sad osupnuti i inspirirati neki postovi, zapravo, češće se to dogodi,
    ali vidjela sam s vremenom da tu ima malo i manjkavog znanja (Zdenka2 je recimo, suprotno, primjer riznice znanja) i krivog tumačenja, a sve se to prekrije žarom vjere.

Još nešto, ne možemo mi odavde, iza naših monitora, baš dobro ni procijeniti tko je "kakav i koliki" vjernik, koliko god upućivali uzvišenih riječi i "ginuli za majku Crkvu".
    Može se netko ovdje riječima predstavljati najdivnijim vjernikom, a u RL zapravo težiti pravom, istinskom materijalizmu, biti opsjednut kućicama i krpicama, sa svojom djecom i mužem stalno biti na ratnoj nozi, ne imati nikakvog mira u sebi, sa susjedima biti u lošim odnosima, zapravo, pružati kontra primjer svemu onome što propovijeda na forumu.

Osobno ne poznajem nikoga s ovog topica i ne mogu zbilja reći kakav je tko, ni čovjek ni vjernik, mogu imati samo nekakav dojam, ali za stvarno ne znam koliko čije riječi imaju pokriće u stvarnom životu.

Mogu samo pretpostaviti da su riječi varljive i da mi zapravo ne znamo kako tko od nas živi svoj vjernički život i koliko je ta vjera zaista dio nečijeg života i postupanja u svakoj prilici u životu, ili barem u većini situacija.
    To vezano uz komentare - divim se nečijoj vjeri, odnosno kako je netko velik vjernik.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    što to nosi.

ivanazg je debelo iskrena i čovječna u svemu što napiše. bilo da su u pitanju njeni strastveni stavovi koji se protive mojima, bilo da su u pitanju njene osobne dileme i patnje. i to mi je jako ljudski i blisko, bez obzira koliko nam se stavovi razilazili. za razliku od ifi, koja ima jako pametne postove, ali koja se libi ostaviti dio sebe u njima pa mi to više zvuči kao neko općenito lamentiranje nego osobno proživljavanje. ne smatram ovo tračem, ovo je samo nešto što sam primjetila.

na kraju je žalosno da se cijeli ovaj topic svodi na ifi/dijana/ljilja/ivana vs cijeli forum. to je ono što je ronin pokušala reći, ja ću biti samo malo direktnija.
    ja bi volila čitati više postova različitih korisnica, sa različitim stavovima o vjeri. i onih sa sumnjama, jer sumnje su dio vjere.
    ronin, željka, svaka čast na postovima.

mamice, cmok tebi i curki! nadam se da je sve u redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •