Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ...učim ju da ne smije ubijati mrave, kukce(osim ako nisu u kući ili ju pikaju) da nikome ni životinjama nesmije nanositi bol.....
    sad možeš priznati da si ipak mrvicu i budist

a glede postanka, ovakvog ili onakvog, i kad počinje povijest, a što je legenda, nije da se ne može raspravljati, ali je meni to posve nebitno za vjeru i čak mi je i žalosno da kršćai međusobno nađu takve "formalne" razloge da od njih stvore suštinske razlike, štoviše, odcjepljuju se, optužuju...gluposti.
    Mene onaj moj frend, što je kršćanin, ali se grozi katolicizma, najviše pila time kako katolici u krivo vrijeme slavi Božić, zatim, kako je svetogrđe uopće slaviti Bogorodicu jer je ona samo obični instrument, poslužila je za rođenje Isusa i to je to, nikakva čudotvorka, a štovanje svetaca proglašavaju čak i sotonizmom.
    Meni je to, onako, smiješno, čak i da su posve u pravu, ne vidim u tome veliko zlo, u štovanju bilo čega dobroga što ipak vodi prema Isusu.
    Najbitnijim smatram držati se baš Evanđelja, u njemu piše toliko poruka i pouka za život, i puno više nego što ih je većina nas dobro proučila, a kamoli primijenila, da bismo se zamarali time je li se netko obratio Bogu preko Svetoga Ante ili Djevice Marije ili moli isključivo i direktno samom Bogu.
    I jesu li tamo bili neki Adam i Eva ili je adam samo prijevod za riječ čovjek (željka 231 je to davno lijepo sve objasnila)

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad možeš priznati da si ipak mrvicu i budist
    uvjek sam ti ja bila sklona malo tim istočnjačkim religijama ha,ha...u biti traženju poveznica između religija u smislu ljudskog spajanja a ne razdvajanja zbog religijskih uvjerenja (inače moja je mama znala u šali reći; ne bi se čudila da jedan dan dojašeš na devi s nekim pustinjakom) (,u svrhu ekumenizma) (inaće sv.Franje je volio sva živa bića i prirodu-pa sam onda više franjevka,ha,ha)

Inače ta ljubav prema svim živim bićima i prema ubijanju (čak npr. zmija kojih se grozim..eto ni mačke ne volim) ili zlostavljanju bilo koga, a pogotovo nemoćnood je u meni od uvjek...ako se ne mora ubiti u svrhu zaštite-ili ja ne volim baš mačke, ali nikad mi ne bi napapet palo tu životinju gađati kamenjem, udarati nogom.....ljubav prema prirodi me valjda nesvjesno dovela do sv.Franje i članstva u 3 redu i FRAMA-i......i ako sam odgojena uz franjevce nisam imala pojma o sv.Franji...samo o sv.Anti,ha,ha

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    uvjek sam ti ja bila sklona malo tim istočnjačkim religijama ha,ha...u biti traženju poveznica između religija u smislu ljudskog spajanja a ne razdvajanja zbog religijskih uvjerenja (inače moja je mama znala u šali reći; ne bi se čudila da jedan dan dojašeš na devi s nekim pustinjakom) (,u svrhu ekumenizma) (inaće sv.Franje je volio sva živa bića i prirodu-pa sam onda više franjevka,ha,ha)

Inače ta ljubav prema svim živim bićima i prema ubijanju (čak npr. zmija kojih se grozim..eto ni mačke ne volim) ili zlostavljanju bilo koga, a pogotovo nemoćnood je u meni od uvjek...ako se ne mora ubiti u svrhu zaštite-ili ja ne volim baš mačke, ali nikad mi ne bi napapet palo tu životinju gađati kamenjem, udarati nogom.....ljubav prema prirodi me valjda nesvjesno dovela do sv.Franje i članstva u 3 redu i FRAMA-i......i ako sam odgojena uz franjevce nisam imala pojma o sv.Franji...samo o sv.Anti,ha,ha
    htjedoh reć ljubav prema svim živim bićima i odbojnost prema ubijanju......oh..ja bi lako mogla biti vegetarijanka...već si duže razmišljam od tome

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

(čak me, moram priznat, kao vjernika, malo i brine takvo shvaćanje stvari-na razini bajke)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    a glede postanka, ovakvog ili onakvog, i kad počinje povijest, a što je legenda, nije da se ne može raspravljati, ali je meni to posve nebitno za vjeru i čak mi je i žalosno da kršćai međusobno nađu takve "formalne" razloge da od njih stvore suštinske razlike, štoviše, odcjepljuju se, optužuju...gluposti.
    X

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •