Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    A u što točno vjeruješ? Dijana se dotakla zanimljive činjenice, jer nije li bezgrešno začeće za današnjeg intelektualca jedna prilično nemoguća i nevjerovatna stvar? Uskrsnuće? Sva čuda koja je Isus napravio? Današnja znanost u potpunosti negira Boga i Božju moć o kakvoj mi ovdje pričamo, vjeruje se čisto radi tradicije, al zapravo nitko ne vjeruje u Oca i Sina i Duha Svetoga, nitko ne vjeruje da je Bog toliko svemoguć da je stvorio svijet i sve na njemu u 6 dana, a 7 se odmarao, nitko ne vjeruje da je Marija bezgrešno zaćela itd.
    Naravno, ta kako bi vjerovala da je razlika između postanka čovjeka i životinja 1 dan? To meni istinski vrijeđa um. I onda su svi arheolozi, povjesničari, geolozi, da ne nabrajam...brod luđaka. A i među njima ima vjernika.
    Ne tvrdim da itko terba osjećati isto što i ja

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, ta kako bi vjerovala da je razlika između postanka čovjeka i životinja 1 dan? To meni istinski vrijeđa um. I onda su svi arheolozi, povjesničari, geolozi, da ne nabrajam...brod luđaka. A i među njima ima vjernika.
    Ne tvrdim da itko terba osjećati isto što i ja
    Nisi mi odgovorila u što točno vjeruješ? Ako nije preintimno naravno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisi mi odgovorila u što točno vjeruješ? Ako nije preintimno naravno.
    Nije, očito
    Ja sam apsolutno sigurna da je sva znanstvena teorija o postanku svijeta-od Big Banga na dalje i evolucija samo konkretizirana knjiga postanka, iliti vremenski raširena. Da ne filozofiram previše-neće to mene.
    Ili -vjerujem da smo nastali od majmuna )) al da od majmuna nastati nebi mogla duhovna bića bez Božjeg utjecaja. Htjela sam reći i intelektualna, al nisu ni majmuni glupi))

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Nije, očito
    Ja sam apsolutno sigurna da je sva znanstvena teorija o postanku svijeta-od Big Banga na dalje i evolucija samo konkretizirana knjiga postanka, iliti vremenski raširena. Da ne filozofiram previše-neće to mene.
    Ili -vjerujem da smo nastali od majmuna )) al da od majmuna nastati nebi mogla duhovna bića bez Božjeg utjecaja. Htjela sam reći i intelektualna, al nisu ni majmuni glupi))
    I kako je onda to išlo, jesu postojali Adam i Eva, Kain i Abel, baš me zanima kako se mire te neke "sitnice". I, jel bilo potopa? Mislim pošto ga znanstvenici danas negiraju pa pitam...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I kako je onda to išlo, jesu postojali Adam i Eva, Kain i Abel, baš me zanima kako se mire te neke "sitnice". I, jel bilo potopa? Mislim pošto ga znanstvenici danas negiraju pa pitam...
    Znanstvenici ne negiraju da se dogodio veliki potop. Osim toga, gotovo sve civilizacije su imale mitove o velikom potopu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Možda su postojali neki Kain i neki Abel, al su mi apsolutno nevažni.
    Važna je simbolika njihova odnosa. Međuljudskih odnosa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •