Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Osobno, kad bih u pitanju vjere koristila samo svoju glavu, smatrala bih vjernike u najmanju ruku čudacima...
    Svi mi znamo da je dobro činiti dobro, pomoći ubogom, siromašnom, nesretnom...ali to nije vjera...
    Osobno, postaje mi sve manje pozitivna riječ propitivanje, nekako mi ima jednu oholu notu. Propitivanje i kritiziranje za mene osobno više nemaju vrijednost kakvu su imali. Preferiram poniznost i nebahatost. Kad bih se bar mogla još smanjiti...ali ego je jak čudo jedno.
    Dijana danas stvarno pogađaš bit. Za mene propitkivanje nema puno veze sa vjerom jer nam je sve dano i rečeno. Zato osobno ni ne smatram sebe još uvijek preporođenom vjernicom jer imam u sebi tendenciju da propitkujem, i to me jako smeta, baš se osjetim ohola u tim trenutcima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Dijana danas stvarno pogađaš bit. Za mene propitkivanje nema puno veze sa vjerom jer nam je sve dano i rečeno. Zato osobno ni ne smatram sebe još uvijek preporođenom vjernicom jer imam u sebi tendenciju da propitkujem, i to me jako smeta, baš se osjetim ohola u tim trenutcima.
    Osobno, kad bih u pitanju vjere koristila samo svoju glavu, smatrala bih vjernike u najmanju ruku čudacima...
    Svi mi znamo da je dobro činiti dobro, pomoći ubogom, siromašnom, nesretnom...ali to nije vjera...
    Osobno, postaje mi sve manje pozitivna riječ propitivanje, nekako mi ima jednu oholu notu. Propitivanje i kritiziranje za mene osobno više nemaju vrijednost kakvu su imali.
    A, ne!

Onaj koji čita bibliju na razini predškolskog djeteta nije bolji vjernik od onoga koji ju čita na razini intelektualca.
    I obratno.
    Ni jedno od to dvoje nije bolji vjernik.

Samo vjeruju na drukčiji način.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    A, ne!

Onaj koji čita bibliju na razini predškolskog djeteta nije bolji vjernik od onoga koji ju čita na razini intelektualca.
    Ali Isus hoće od nas da budemo kao djeca - nevini i čista srca.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    to je istina
    ali nema veze s onim što je Mujica rekao
    jer, po tome, ne bismo Bibliju ni trebali čitati, jer djeca ne znaju čitati, jel da?
    Posljednje uređivanje od puntica : 29.03.2011. at 20:29

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Isus je imao valjda najčišće i najnevinije srce od svih,no to ga nije sprečavalo da snagom svog intelekta prosuđuje,procjenjuje,i postavlja nove standarde

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Isus je imao valjda najčišće i najnevinije srce od svih,no to ga nije sprečavalo da snagom svog intelekta prosuđuje,procjenjuje,i postavlja nove standarde
    Isus je Bog, njegove prosudbe, zaključci i standardi koje postavlja su moralna vertikala, apsolutna istina i ispravnost. Mi smo ljudi, pala bića. Usporedba naših propitkivanja i prosudbi i Isusovih jednostavno nije moguća.

Potpisujem Ljiljanu, gdje je dokaz evolucije u današnje vrijeme, jer nije moguče da takav jedan proces jednostavno prestane?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Isus je Bog, njegove prosudbe, zaključci i standardi koje postavlja su moralna vertikala, apsolutna istina i ispravnost. Mi smo ljudi, pala bića. Usporedba naših propitkivanja i prosudbi i Isusovih jednostavno nije moguća.

Potpisujem Ljiljanu, gdje je dokaz evolucije u današnje vrijeme, jer nije moguče da takav jedan proces jednostavno prestane?
    kako je prestao, misliš da su danas ljudi i životinje isti kao prije 200godina, npr?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene baš muči zašto vi tumačenje Biblije koje nije doslovno-doživljavate kao izdaju?
    Bibliju su pisali ljudi-nije ju pisao Bog.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo, krumpi navela nekoliko
    a ima ih tonu
    evulucija nije ni nestala ni prestala, a dokaza o tome ima koliko god želite
    možda ih darwin nije imao, jer je on ipak živio davno. ali danas ih ima...more. koliko god želite. pa i živih dokaza

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naravno-al to nema veze s umom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno-al to nema veze s umom.
    Kako to misliš - srce otvoreno Isusu, a um koji sumnja?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kako to misliš - srce otvoreno Isusu, a um koji sumnja?
    u što sumnja?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    u što sumnja?
    Pa čovjek je jedinstveni spoj duše, tijela, razuma. I svega je tvorac Svevišnji. Sve šo mi je dao i pripada Njemu. I jedino što želim da mi se duša u onaj dan sjedini s Njegovim duhom. Oprosti, ne mogu razmišljati drugačije.
    Posljednje uređivanje od ljiljan@ : 29.03.2011. at 20:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •