A, ne!Osobno, kad bih u pitanju vjere koristila samo svoju glavu, smatrala bih vjernike u najmanju ruku čudacima...
Svi mi znamo da je dobro činiti dobro, pomoći ubogom, siromašnom, nesretnom...ali to nije vjera...
Osobno, postaje mi sve manje pozitivna riječ propitivanje, nekako mi ima jednu oholu notu. Propitivanje i kritiziranje za mene osobno više nemaju vrijednost kakvu su imali.
Onaj koji čita bibliju na razini predškolskog djeteta nije bolji vjernik od onoga koji ju čita na razini intelektualca.
I obratno.
Ni jedno od to dvoje nije bolji vjernik.
Samo vjeruju na drukčiji način.
Isus je imao valjda najčišće i najnevinije srce od svih,no to ga nije sprečavalo da snagom svog intelekta prosuđuje,procjenjuje,i postavlja nove standarde
Isus je Bog, njegove prosudbe, zaključci i standardi koje postavlja su moralna vertikala, apsolutna istina i ispravnost. Mi smo ljudi, pala bića. Usporedba naših propitkivanja i prosudbi i Isusovih jednostavno nije moguća.
Potpisujem Ljiljanu, gdje je dokaz evolucije u današnje vrijeme, jer nije moguče da takav jedan proces jednostavno prestane?
Mene baš muči zašto vi tumačenje Biblije koje nije doslovno-doživljavate kao izdaju?
Bibliju su pisali ljudi-nije ju pisao Bog.
Posljednje uređivanje od ljiljan@ : 29.03.2011. at 20:51