Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
U Bibliji piše puno toga što se shvaćeno doslovno uopće danas ne može prihvatiti ko moralno
Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Ovo me zainteresiralo jer sjedim i pokušavam se sjetiti al ne ide mi, a mm se tušira pa ga ne mogu ugnjavit. Što to?
Recimo, uzmi jednu od tih Biblija po kući i potraži osvajanje Jerihona, ja nisam baš tog kalibra da ti ispalim koje je to poglavlje. Ali tamo Jahve daje upute Izraelcima kako da osvoje Jerihon (ono s trubama i rušenjem zidina), te da nakon osvajanja ne uzimaju ništa iz grada, već da se svi ljudi, uključujući žene, starce, djecu, te sve životinje moraju pobiti. Ne navodi se neki razlog za takav masakar, bar koliko se sjećam. Ali nijedan razlog kojeg ja mogu zamisliti ne može mi biti dovoljan da se ubijaju djeca i životinje.

Odbijam vjerovati da je bog koji je to zapovijedio isti onaj koji se utjelovio u Isusu i izgovorio sve one lijepe riječi o ljubavi prema bližnjem, te se predao na žrtvu za otkupljenje grijeha svijeta. Ali Biblija izričito tvrdi da je tako.

Moje jedino logično objašnjenje je da su Izraelci u svojim ratničkim pohodima počinili ovakav divljački pokolj a kasnije ga uklopili u povijest svog naroda nastojeći ga opravdati kao bogu ugodno djelo. Meni na ovom mjestu najprije pada u vodu vjerodostojnost svakog retka Biblije, a našla bih još poneko.

hajde, splitajte temu