-
htjela sam čekati hoće li se javiti RG, ali reći ću cvijeti da se ne pati:
Tamara je bila oženjena za Onanovog brata, kojeg je pogubio Jahve, jer ga je uvrijedio - ne zna se kako. Onanu je otac zapovijedio da produži, prema običaju, bratovu lozu, ali znamo valjda što je Onan učinio, stoga je i njega pogubio Jahve. Tamaru svekar šalje natrag njezinom ocu, dok ne poraste najmlađi sin, ali premda bi to po običaju morao učiniti, ne želi i njega dati Tamari. Tamara kad vidi da je najmađi brat odrastao a svekar joj se ne javlja, oblači se kao bludnica i pokriva lice, te sjedne kraj puta kojim će sigurno proći njen svekar, on čim je vidi pozove je, i napravi joj blizance. Ona od njega traži njegov pečatnjak i štap kao zalog da će joj dati kozlića za plaću, ali kad je on traži da joj da kozlića a ona njemu vrati zalog, nje više nema. Kada se otkriva da je Tamara trudna, njemu ljudi javljaju da je njegova nevjesta okolo bludničila i da čeka dijete, on šalje ljude da je dovuku i spale, ali ona pokazuje kao dokaze predmete koje joj je on dao. Na to je on pušta, i kaže, "zaista, ona je pravednija od mene koji joj nisam htio dati trećeg sina". (primjetite da mu pri tom ne pada na pamet reći "od mene koji također bludničim kad god mogu"). Ali ipak mu sve to nije pravo, i ne želi dalje imati s njom posla.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma