Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
ali ako kaže: tko ne jede ovaj kruh nema života u sebi, a tko ga jede ima život vječni i ja ću ga uskrisiti - meni znači da neće uskrisiti one koji ne jedu - ispada da je brži put u Raj jesti od tog kruha nego činiti dobra djela a ja nikako da to prihvatim, ne što bih ja tu bila od ovih što neće biti uskrišeni, nego ima toliko ljudi koji zaslužuju Raj a eto nisu kršćani...

i ako je to pisao Ivan, on je bio prvi od Isusovih učenika - ili je tako bar on tvrdio - pa valjda njemu treba prvom vjerovati. Još je Matej bio Isusov učenik, za razliku od ostala dva, što odgovara i na mujicin post -
dva evanđelista bili su i njegovi učenici, premda su, koliko znam, pisali Evanđelja kasnije, mnogo godina nakon tih događaja.

ja se s tobom slažem da nema smisla hvatati se za detalje već je bitna poruka, ali ima puno vjernika koji tvrde suprotno...

Raj je jedinstvo s Bogom. Dobra djela su posljedica ljubavi koja izlazi iz jedinstva s Bogom.
To što stalno krpaš čarape mužu i kuhaš mu i usisavaš ne znači da će biti lud s tobom,da će ti brak biti pjesma. Ako se skrivaš u špajzu od njega, da te nikad ne vidi.
Tako i Bog - rado bi u svojem raju imao ljude koji njega vole, poštuju i ne boje ga se. Rado bi da raj ostane raj.
Znaš kako kaže hvalospjev ljubavi - kad bih razdao svo imanje i znao sve znanje i dao tijelo da se sažeže, uzalud mi - ako nema Ljubavi, a ta ljubav je - Bog.