Ma meni se ćini da zapravo svi žele interperetirati Boga kako ima paše.
I meni je draže da je Bog neki mlaki tip koji čeka da ga pronađem a onda kad se ja odlučim vjerovat presretan je i oprosti mi sve što sam napravila jer sam dobra u srcu i naravno dobijam ticket to paradise a u toj cjeloj priči pakla nema. Ali ja to tako ne gledam. U mojoj glavi Bog je netko apsolutno pravedan, tko zahtjeva poslušnost i to da život proživimo na slavu njegovu - za to su nam dana jasna uputstva u Bibliji. On ne čeka da ga pronađemo, on sam bira - dakle ja apsolutno ne vjeujem u onaj dio slobodne volje gdje mi odlučujemo vjerovati - vjera je od Boga i on nam je daje, bez njega mi sami i sva naša djela ne vrijede ni pišljiva boba i nisu spasonosna.

I te tvrdnje da se Bog promjenio meni ne stoje - jer gnjev Božji i dalje postoji - po kojoj logici vi mislite da to ne postoji? Koliko milijona ljudi dnevno umire i proživljava svakakve strahote? Mislite da je dovoljno bit "dobar" i nikog ne ubiti, ja mislim da nije, i mislim da svkai put kad nam se događa nešto za što ne razumijemo "zašto smo to zaslužili" trebamo se dobro zamisliti jer to je Božja volja. Pogledajte apostole, svi osim jednog ubijeni su nasilnom smrču.
Ono što nam je Isus obečao kao njegovoj crkvi je progonstvo a ne zlatne dvore...

Pomi ja nisam rekla da su zakoni SZ-a oni po kojima danas moramo živjeti, jer oni su otkupljeni u Kristu i zato imamo NZ i nove zakone. Nismo Židovi. Ali povjesno SZ i dalje stoji.