Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Pomi ja nisam rekla da su zakoni SZ-a oni po kojima danas moramo živjeti, jer oni su otkupljeni u Kristu i zato imamo NZ i nove zakone. Nismo Židovi. Ali povjesno SZ i dalje stoji.
Ali vjeruješ li ti da je Jahve, onaj koji se zapravo utjelovio u Isusu, bio sretan zbog pokolja djece u Jerihonu i Aju?

Ispada da tjeram mak na konac, ali ja po tom detalju najviše vidim da bar taj dio SZa ne možemo gledati nikako drugačije nego kao sjećanje Židova na svoje pretke - čak niti kao povijesnu istinu, jer i u mojoj Bibliji, koju su valjda uređivali ljudi od vjere, piše da grad Aj nisu mogli razoriti Izraelci koji su na to područje došli kasnije, vjerojatnije je da su oni tamo vidjeli velebne ruševine toga grada i malo okitili svoju povijest.

A ako to nije potpuno točno, onda zbilja ne mora biti ni Postanak. Pa zar nije bolje koncentrirati se na Isusove poruke, koje imaju smisla, nego gubiti vrijeme na dokazivanje kako je svijet nastao u 7 dana? Zašto je uopće bitno za jednog vjernika koliko je trajalo stvaranje svijeta? Ako misliš da je to dokaz da je Bog svemoćan, ja mislim da je sasvim dovoljno vjerovati kako je cijeli svijet njegovo djelo - i to je dovoljno veličnastveno. Zašto bi trošila vrijeme na dokazivanje da su svi paleontolozi sanjali kosture dinosaura? I da je sve baš tako kako piše u Bibliji? Ti imaš pravo u to vjerovati, ali moje osobno mišljenje je, ako postoji Raj, put onamo neću si osigurati ako vjerujem u baš svaki redak koji tamo piše, već ako živim svoj život najispravnije što mogu.

Budući da se ni time ne mogu pohvaliti, radije se koncentriram da se usavršim u tom pravcu, izučavanje Biblije mi pri tom neće pomoći (da ne bi mislila da to radim svaki dan... čitam je tu i tamo, ali također volim čitati i o drugim religijama, a gradivo o Tamari i Jerihonu morala sam prvo malo ponoviti - ne smatram se ekspertom)

Mogu ja ponekad malo konzultirati i svete spise drevnih naroda, ali život nas zapravo najbolje uči - ako smo spremni učiti.

rekla sam da me neće biti, osim na kratko
pa evo ovo je kratko

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
S tobom neću na koktele
takoe
mi došli da se odgojimo u duhu vjere a dobijemo takve O.O smajliće