Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
- jer gnjev Božji i dalje postoji - po kojoj logici vi mislite da to ne postoji? Koliko milijona ljudi dnevno umire i proživljava svakakve strahote? Mislite da je dovoljno bit "dobar" i nikog ne ubiti, ja mislim da nije, i mislim da svkai put kad nam se događa nešto za što ne razumijemo "zašto smo to zaslužili" trebamo se dobro zamisliti jer to je Božja volja. Pogledajte apostole, svi osim jednog ubijeni su nasilnom smrču.
Iz ovog dijela tvog teksta ispada da ljudi proživljavaju strahote i apostoli su stradavali jer je Bog gnjevan na te jadne ljude koji stradavaju (među kojima ima i dobrih ljudi i djece)i bio je gnjevan an apostole.
Po tome, svih 100 000 ljudi svih dobi i svih vjeroispovijesti i raznih dobrota koji su poginuli u tsunamiju u Indoneziji su stradali zbog Božjeg gnjeva? Kako može dijete od mjesec dana naljutiti Boga?
I svih 6000 japanaca, pa čak i oni najmlađi su stradali jer su naljutili Boga?

Ovaj izdvojeni dio tvog teksta mogu razumjeti.....
svkai put kad nam se događa nešto za što ne razumijemo "zašto smo to zaslužili" trebamo se dobro zamisliti jer to je Božja volja
.... ali !!! zlo koje nam se dešava mogu razumijeti kao Božju volju kojom nas stavlja na kušnju pod kojom ćemo ili izgubiti vjeru ili ju dokazati (iskreno, svaki dan molim da izbjegnem takvu kušnju), ali baš nikako ne mogu shvatiti zlo koje nam se dešava kao izraz božjeg gnjeva.
Jer da je izraz gnjeva, ne bi pogađalo i nevine.