Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
U svemu tome hoću reći da sam ja sigurna da nikad ne bih shvatila poantu dovoljno da prihvatim i zavolim Crkvu i da nađem mir da nije jednog od pokreta unutar Crkve čiji su me učenje i osobni primjer i karizma obilježili valjda za život. Neću reklamirati, ali puno im dugujem.
Opus Dei? Velečasni Jorge Ramos?
Sjećam se jedne ispovijedi kod njega na koju sam dospjela sasvim slučajno. Bilo je preduskršnje vrijeme 2005. i došla sam na seminar dva sata prerano. Budući da ne volim sama u kafić, otišla sam u Katedralu. I stala u red za Ispovijed. (Moram priznati da više volim kod svećenika kojeg ne poznajem, nemam tada nikakvih opterećenja). Na kraju ispovijedi rekao mi je da će moliti za mene, za moju divnu obitelj i za još jedno dijete koje se treba roditi u toj obitelji (jer - rekao je - osjeća da sam otvorena Bogu i Njegovoj volji).
I zaista sam dugo nakon te ispovijedi lebdjela i promišljala što bi bilo da uistinu rodim još jedno dijete...a MM poput Zaharije je rekao: Prestar sam! (Dobro da nije zanijemio). A Ivan se, eto rodio.
Eto ovo je vrijeme kad intenzivno promišljam Sakrament ispovijedi. Uz djetinje srce važan je i dobar ispit savjesti. Lani sam čitala Gloriju Polo i njeno svjedočanstvo i bila je to snažna priprema. Kako se vi pripremate? Zamolite li prije ulaska u ispovjedaonicu Duha da osnaži vas i svećenika?