Ali ja na njihovom popisu uopće ne pronalazim de mello-a. ?
Ali ja na njihovom popisu uopće ne pronalazim de mello-a. ?
CIA? KGB?
Ovakvim se rječnikom stvarno izražavaju zatvorene manje ili više "tajne" političke i ideološke organizacije ili partije, a ne vjerske organizacije.
Zamisli da Papa kaže da se u Katoličku crkvu pokušavaju infiltrirati nevjernici. kako bi to glupo zvučalo.
Ili da časne Uršulinke kažu da im se u njihove redove pokušavaju infiltrirati Karmeličanke????
Posljednje uređivanje od mujica : 10.04.2011. at 11:54
svejedno na koga misli. (možda misli na Isusovce?)
Cilj vjerske organiizacije bi trebao biti osobni razvoj članova u vjeri i svjedočenje vjere u vanjskom svijetu vlastitim primjerom.
A ne postojanje organizacije radi same sebe pa da se mora bojati da im se netko ne infiltrira i iznutra ih uruši, promijeni politiku ili štatigajaznamšta.
Ili ja možda idealiziram vjerske organizacije, tj. ono što bi trebale biti.
Što više o tome čitam, sve mi se nekako čini da je OD više od vjerske organizacije...
Jedna od info s bespuća interneta.
Ali meni vrlo vjerojatna samo iz razloga što ne mogu shvatiti da nešto tako lijepo, dojmljivo, pozitivno, predivno kao što je OD prati tako negativan publicitet.
Bila sam u proljeće 2005. u Petrovoj crkvi na njihovoj duhovnoj obnovi. Ušla sam u crkvu slobodno, nitko me nije legitimirao niti mi zabranio pristup zato što nisam član. Recite vi meni - zašto je to onda "zatvorena" i "mračna" organizacija kad slobodno dođe i vidi i čuje tko god želi...