Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ali ja na njihovom popisu uopće ne pronalazim de mello-a. ?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa Vidi poruku

Jedna moćna organizacija nikad se nije uspjela infiltrirati u njihove redove i zato šire ogromnu hajku na njih.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku

Jedna moćna organizacija nikad se nije uspjela infiltrirati u njihove redove i zato šire ogromnu hajku na njih.
    CIA? KGB?
    Ovakvim se rječnikom stvarno izražavaju zatvorene manje ili više "tajne" političke i ideološke organizacije ili partije, a ne vjerske organizacije.
    Zamisli da Papa kaže da se u Katoličku crkvu pokušavaju infiltrirati nevjernici. kako bi to glupo zvučalo.
    Ili da časne Uršulinke kažu da im se u njihove redove pokušavaju infiltrirati Karmeličanke????
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.04.2011. at 11:54

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    CIA? KGB?
    Ovakvim se rječnikom stvarno izražavaju tajne političke i ideološke organizacije ili partije, a ne vjerske organizacije.
    Zamisli da Papa kaže da se u Katoličku crkvu pokušavaju infiltrirati nevjernici. kako bi to glupo zvučalo.
    Ili da časne Uršulinke kažu da im se u njihove redove pokušavaju infiltrirati Karmeličanke????
    Mislim da Ljiljana misli na masone. Slobodne zidare. Ispravite me ako griješim.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da Ljiljana misli na masone. Slobodne zidare. Ispravite me ako griješim.
    svejedno na koga misli. (možda misli na Isusovce?)

Cilj vjerske organiizacije bi trebao biti osobni razvoj članova u vjeri i svjedočenje vjere u vanjskom svijetu vlastitim primjerom.
    A ne postojanje organizacije radi same sebe pa da se mora bojati da im se netko ne infiltrira i iznutra ih uruši, promijeni politiku ili štatigajaznamšta.

Ili ja možda idealiziram vjerske organizacije, tj. ono što bi trebale biti.

Što više o tome čitam, sve mi se nekako čini da je OD više od vjerske organizacije...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    svejedno na koga misli. (možda misli na Isusovce?)

Cilj vjerske organiizacije bi trebao biti osobni razvoj članova u vjeri i svjedočenje vjere u vanjskom svijetu vlastitim primjerom.
    A ne postojanje organizacije radi same sebe pa da se mora bojati da im se netko ne infiltrira i iznutra ih uruši, promijeni politiku ili štatigajaznamšta.

Ili ja možda idealiziram vjerske organizacije, tj. ono što bi trebale biti.

Što više o tome čitam, sve mi se nekako čini da je OD više od vjerske organizacije...

Definitivno idealiziraš. Nema te vjerske organizacije koja bi mogla opstati bez čvrstih pravila.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku

Jedna od info s bespuća interneta.
    Ali meni vrlo vjerojatna samo iz razloga što ne mogu shvatiti da nešto tako lijepo, dojmljivo, pozitivno, predivno kao što je OD prati tako negativan publicitet.
    Bila sam u proljeće 2005. u Petrovoj crkvi na njihovoj duhovnoj obnovi. Ušla sam u crkvu slobodno, nitko me nije legitimirao niti mi zabranio pristup zato što nisam član. Recite vi meni - zašto je to onda "zatvorena" i "mračna" organizacija kad slobodno dođe i vidi i čuje tko god želi...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je popis poredan abecedno prema prezimenu autora, de Mellove knjige su u redovima 32814 - 32821

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •