Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
Koliko god je je takav stav suprotan onome što sama mislim,toliko moram reći da pokušavam razumjeti cure koje tako misle.

zašto?

zbog naše različitosti.zbog različitosti našeg doživljaja svetinje.

kad ja preispitujem neke stvari unutar organizacije KC i iznosim svoje mišljenje o tome što mi se ne sviđa,ja na neki način razlučujem racio i srce.kritiziram ono čemu sam u biti duboko privržena.

to što kritiziram ,ne znači ujedno,ako što je mujica istaknuo,da sam manje vjernik(može li se to uopće izmjeriti-postoji li kakav barometar katoličanstva)od onih koje su se u sve ubacile iskreno i punim srcem- i koje ne žele kritizirati ono što im je sveto,jer osjećaju da im to na neki način kalja njihovu vjeru.

ja ih razumijem.ivana je to slikovito opisala,rekavši:nemojte mi dirat Bibliju,jer kad je krenem racionalno raščlanjivat i objašnjavat,vjera mi izmiče iz ruku.NE OSJEĆAM SE DOBRO.

a sve to ide iz različitog polazišta:uzet ću primjer roditelja koji beskrajno vole svoje dijete i žmire na neke njihove mane.nisu ih sposobni vidjet.
s druge strane,neki uspijevaju suočiti se i uočiti istu stvar pomalo racionalnije,no isto toliko vole.

i isto je tako glupo reći:ti si manja vjernica od mene jer ti vjera ovisi o nekritici,a moja je postojana usprkos njoj...ili,ja sam bolja mama od tebe jer isticanjem djetetovih mana radim na njihovom ispravljanju....no nema garancije za ništa,nema jamstva,ostaje samo konstatacija da smo različiti u doživljaju.

zato neke cure ovdje...ja razumijem da vi u ovo sve ulijećete srcem i beskompromisno,do kraja.

a vi pokušajte razumjeti da nismo svi isti,i kad mi drugi nešto preispitujemo i razgovaramo o tome,to ne činimo da napakostimo vama i umanjujemo vaše svetinje,već zato što je svojevrsna racionalizacija naš način funkcioniranja i življenja vjere.

sve se ustvari svodi na isto.
evo i mene u tvoju Crkvu