Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Jako lijepo rečeno. Moj prvi svečenik, onaj koji me krstio, bio je krasan čovjek, ali nažalost nitko od nas nije cijenio ono što je tada imao,ja najmanje od svih , prigovarali su mu da je pijanac,ogovarali, da se ne ponaša kao svećenik, da dovodi otpad društva u mjesto... Išlo je do toga da su pisali anonimna pisma biskupu, da ga se makne. Poslali ga na psihijatriju, s psihijatrije u mirovinu. Našli ga prerezanih žila.
    Tako se često sjetim tog čovjeka. Od njega nisam puno naučila o vjeri, ali jesam o čovječnosti. O tome koliko je riječ opasna.
    Joj strašno...opet se prisjećam patera Tomislava Ivančića i njegove duhovne obnove na kojoj je izjavio:

"Pazite što govorite jer doći će dan kada ćete snositi odgovornost za svaku uzaludno izgovorenu riječ!"

Riječ, Isusova Riječ daje život. Kad čovjek zlouporijebi dar govora koji je dobio od Boga to je loše. On rasipa riječi, ne promišlja ih, odaje se ogovaranju što je pošast kao i alkohol (samo što toga ljudi nisu svjesni).

Ogovaranje uistinu može ubiti; nije slučaj koji navodiš jedini.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Joj strašno...opet se prisjećam patera Tomislava Ivančića i njegove duhovne obnove na kojoj je izjavio:

"Pazite što govorite jer doći će dan kada ćete snositi odgovornost za svaku uzaludno izgovorenu riječ!"

Riječ, Isusova Riječ daje život. Kad čovjek zlouporijebi dar govora koji je dobio od Boga to je loše. On rasipa riječi, ne promišlja ih, odaje se ogovaranju što je pošast kao i alkohol (samo što toga ljudi nisu svjesni).

Ogovaranje uistinu može ubiti; nije slučaj koji navodiš jedini.
    Jako mi se sviđa ovo što si napisala Ljiljana...S druge strane, ako smijem dodati, ponekad čovjek nosi breme neizgovorenog.
    Onog što je trebalo biti izrečeno , ali nije... Baš nešto puno razmišljam o ovome posljednjih dana...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Jako mi se sviđa ovo što si napisala Ljiljana...S druge strane, ako smijem dodati, ponekad čovjek nosi breme neizgovorenog.
    Onog što je trebalo biti izrečeno , ali nije... Baš nešto puno razmišljam o ovome posljednjih dana...
    MM i ja smo prošli jako dobre utabane staze učenja komunikacije putem Hrvatske zajednice bračnih susreta (zajednica pri RKC). Dobro znam o čemu pričaš. S osobama koje ti je Bog dodijelio kao bliske u tvom životu dužna si ostvariti potpunu komunikaciju.

Naime, cijelo je jedno predavanje bilo na temu nošenja maski. Svi, baš svi navlačimo maske u raznim životnim situacijama. One nam pomažu ponekad da budemo uljudni, srdačni...kad nam i nije do toga.

Ali pred bračnim drugom maska treba pasti. Sve treba reći, samo je pitanje načina. Neizgovoreno, ono što pritiska grudi je pretežak i preopasan teret za brak ili bilo koji drugi bliski odnos. Ali, opet kažem - pazite što govorite. Postoje dva načina -lijep, iskren, osjećajan i na drugoj strani nervozan, ružan i uvredljiv! Sami biramo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •