Ispovjed; što se manje puta ispovjedam to imam osjećaj da uopće ne moram na ispovjed jer nema grijeha (klopka, u njoj sam trenutno)

-kad sam se prije živeći u Italiji ispovjedala svaki utorak (ali imala sam i svog stalnog ispovjednika), nisam mogla doćekati idući, u smislu koliko sam "bdjela nad sobom", živjela sam svaku svoju misao, riječ i dijelo, da sam kao takva do slijedećeg utorka imala brdo toga za ispovjedit (i ako svečenici ne žele da ispovjed postane psihoterapija, ona to jednostavno u jednom segmentu je)[/QUOTE]

Inače po naravi sam analizator, najviše svojih postupaka, tu je najveća "žrtva" MM U svakodnevnom životu se najviše oslanjam na nj, pogotovo otkad sam doselila u potpuno različitu sredinu. Neželim stalnog ispovjednika, jer ne želim zamarati čovjeka, a i neznam koliko on može razumjeti svakodnevne probleme žene, majke i domačice, a smatram da bi netko morao znati moj način razmišljanja, neke dijelove moje prošlosti, tko sam ja, da bi me mogao ispovjediti. Meni u svakodnevnom životu treba psiholog (vjerovatno i psihijatar)
Ali problem, tj. grijeh koji me užasno muči se tiče upravo svećenstva, njihovog unutarnjeg života, odnosa s vjernicima i njihovoj sumnji, a to je prilično osjetljiva tema.