Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

aterijala skupi. Evo, dovoljno ti je što je sama misao grijeh- već imaš punu torbu.
(tako, ako ste vjerovali da o vama mislim dobro jer vam tu i tamo nešto lijepo napišem, varate se, mislim sve najgore).

A ono s ogovaranjem, to je stvarno pošast današnjeg društva, koliko se samo negativne energije time širi među ljudima, pa to nije normalno, dobro da je itko još zdrav, koliko ogovaranja, a time i loših misli i vibracija upućujemo okolo.

Meni je vrlo teško
razlučiti zdravu kritiku od ogovaranja, osudu čina od istovremene osude i čovjeka koji je to počinio, začas pređem tu nevidljivu granicu od jednoga ka drugome.
Ovaj topic je stvarno postao sjajno mjesto.
Evo, o tom ogovaranju nisam uopće previše razmišljala.
Svaki dan o nekome nešto, pa ovaj rekao ono, onaj ono, pa dođe do tog istog... Baš mi se sad u obitelji događa svađa zbog ogovaranja.
Iako, znate onu staru, "nema razgovora bez ogovora".
Naravno, jedno je kada se netko ne slaže s nečijim mišljenjem pa onda o njemu misli ovo i ono (recimo, ja znam da mene cijela, i moja i MM-ova obitelj ogovara zbog prehrane djeteta, ali me baš briga, ogovaram i ja njih zbog njihove prehrane ), a drugo je ogovarati o nekim stvarima za koje nisi niti siguran jesu li točne (npr., kada se govori da neka žena ima ljubavnika i sl., može joj napraviti strašnu štetu i zlo zbog toga).
Naravno, ogovaranje donosi puno negativne energije, pa bilo ono i ono sitno.
Sigurno ću to ispovjediti u Uskršnjoj ispovjedi.

Moram priznati da se ja ne ispovjedam tako često, jednom mjesečno. Naime, svećenik koji je bio kapelan kod nas, govorio je da je važno da se u srcu pokajemo, da nije važno tako često ići na ispovjed.
No, s druge strane, važno mi je kada izgovorim taj grijeh, kada ga ostavim tamo u ispovjedaonici i izađem čiste duše.

Neno, spomenula si misli. Zanima me, ispovjedate li vi zaista grijehe koje ste počinile i mišlju? Neću sad konkretizirati, ali, i meni se vrte uvijek iste stvari, taj moj temperament, psovka, odnos prema starcima... Ne znam, morat ću se više preispitati.

IvanaZg
, nemoj se zamarati tim proklinjanjem. Ako ti je ta osoba nanijela toliko boli i tuge, to što joj se dogodilo sigurno nije zbog toga što si ju ti proklela (pretežak je to izraz) nego joj je to njezina zloća donijela. I ja sam na u određenom razdoblju života (bila sam još dijete) slično radila. I koliko god se ti, Isvetice, čudila kako katolik može učiniti tako nešto, čovjek koji je povrijeđen je poput ranjene životinje, grize sve oko sebe.

U nedjelju nismo bile na misi, Maša mi išla ranije spavati, a imali i goste. Baš mi strašno nedostaje misa, pjesma, pričest.
I dijete mi stalno spominje kapelana, am (fra) Tomu