-
ivana, meni nije čudno što se Isus nije miješao u baš sve stvari između bračnih drugova, vjernost, ljubav, poštivanje, već ranije dana zapovijed -ne ubij...., mislim da su sasvim dovoljni na tom području.
Ono o metodi kontracepcije što mujica navodi mi se naslanja na tvoje drugo pitanje tj. ispovijedamo li nešto što se nama "ne čini grijeh", a tamo u "popisu" jest. Ničeg se takvog ne mogu sjetiti osim ,recimo, prekinutog snošaja. No, to ne nalazim u popisu grijeha (ili slabo tražim), a nitko me nikad nije ni pitao na ispovijedi koju metodu kontracepcije koristim.
Billingsovu metodu nisam uopće shvatila kao samozavaravanje, dapače, suprotno, apsolutno želimo seks bez djece (je da monty python kaže drukčije
), inače ne bismo izbjegavali plodne dane, nije zapovjeđeno da svaki odnos mora rezultirati djetetom niti ljudi u braku moraju željeti i htjeti da svaki odnos rezultira začećem.
Inače bi to bilo jako, jako, jako puno djece, a nema ih (a katolička smo zemlja, navodno).
Kontrola plodnih dana je, kao, najmanje štetna, izbjegava se mogućnost neželjene trudnoće, nije potencijalno abortivna (kao spirala, npr.), a opet, smatra se da katolik, ako se i zalomi dijete na taj način, zadržava trudnoću.
Ovdje govorim samo o vjerskom aspektu toga, o medicinskoj strani i postotku sigurnosti, i zašto to nije moguće za puno ljudi, ne bih.
Tu su i one fore o međusobnom suzdržavanju itd., o tome je pikula nešto pisala, no meni su i prezervativ i prekinuti snošaj sasvim prihvatljivi, iako u rijetkim prigodama (kad šaram sa strane
,
šalim se, of course).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma