-
[QUOTE=ivana zg;1937267]
...ja tražim samo ono što nas spaja....
Gospa je u Međugorju rekla; svi ste vi djeca Božja, vi ste ti koji se dijele međusobno....BOGU SU SVI JEDNAKI
/QUOTE]
XXX
I ja to mogu reći za sebe: polazim od bitnog zajedničkog, a to je da vjerujemo u istoga Boga i da smo njegova djeca. Naše su razlike povijesne više nego bilo što drugo. Uz to zajedništvo važan mi je i dijalog, uz uvjet da postoji kultura komunikacije. Bez toga nema dijaloga. (Ah, kako mi nedostaje moja srodna duša Marsupilami, sa svojom kršćanskom, protestantskom vjerom, upućenošću i kultiviranim načinom komuniciranja !)
Nismo tu da uvjeravamo jedne druge u svoje ni da umanjujemo tuđu vjeru nego da se razumijemo, barem sam ja tu zato. Ekumenizam je jedan od glavnih postulata Katoličke crkve danas i ona ga je pokrenula, dijelom i pokajnički, ali svakako prije svega iz nauka Drugog vatikanskog koncila o zajedništvu vjere. Ekumenizam znači poštivanje osobe drugog i njezine/njegove, kao jedne od najvećih vrijednosti i poštivanje tuđe savjesti te razgovor bez vrijeđanja kao jedino moguće sredstvo približavanja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma