-
Ivana sa ovim se 100% slažem (ne znam citirati pa pišem ovako što si ti napisala) bilo da se radi o Katolicima Protestantima Budistima itd.
Ne moraju se ljudi klanjati drvenim i kamenim idolima, ali svi koji vole stvari ovoga svijeta i nalaze zadovoljstvo u nepravednosti, postavili su idole u svom srcu. Većina onih koji se izjašnjavaju kršćanima imaju druge bogove uz Gospoda. Vole sjaj i raskoš, u svetištu su postavljeni idoli i sveto je mjesto okaljano.
Oni koji koriste dragocjeno vrijeme koje im je Bog dao – vrijeme plaćeno neizmjernom cijenom – na uljepšavanje svojih domova kako bi se razmetali, oni koji slijede modu i običaje ovoga svijeta, ne samo što zakidaju svoju dušu za duhovnu hranu, već propuštaju dati Bogu ono što Mu pripada. Vrijeme potrošeno na udovoljavanje sebičnim željama moglo se iskoristiti na stjecanje znanja iz Božje riječi i na razvijanje naših talenata kako bismo mogli Stvoritelju dati svoju najbolju službu.
Možemo li pogledati u ogledalo Božjeg zakona i ne osjetiti da nas on osuđuje?
Neka svatko od nas razmotri svoj protekli život i ispita vlastito srce: Koliko sam dragocjenog vremena, koje mi je Bog dao, mogao ne potrošiti uzalud i iskoristiti ga čineći dobro, učeći o Bogu, trudeći se da postanem stup u Njegovoj kući, svjetlo i blagoslov svijetu?
Ja sam prva koja se sebe srami kao vjernice, napisala sam nekoliko puta da smo svi užasni Kršćani i na sramotu Bogu te su naša dobra djela Gospodu prljave krpe. Kajem se u danu svako 2-3 sata a i to mislim da je premalo, i ohola sam kao i sve druge osobe.
Na nama je da govorimo istinu kao Kršćani, pa odtud i moje "vrijeđanje" Međugorja, a nitko ne može zanjekati činjenicu da sve što se događa u Međugorju apsolutno je protivno učenjima iz Biblije. Sva klanjanja kipovima, vjerovanje da je Marija suotkupiteljica itd., pogrešna su i nisu u skladu sa Božijim zakonima. Tradiciju na stranu, Sola Scriptura nas tako uči, a vagati između tradicije i pisane riječi Božije je grešno samo po sebi. To nema veze s tim tko je genijalan a tko nije - jer nitko od nas nije ni blizu genijalnom.
Ako je smisao teme da svi jedni drugima pušemo u znate gdje i kad čujemo nešto što nam para uši radije šutimo nego progovorimo istinu, onda mi je stvarno bolje da se ne javljam. Moja vjerovanja ne moraju nikome biti vrijeđanje i nije mi jasno zašto je to tako shvaćeno - zaista onda vam i čitanje Biblije može samo po sebi biti uvrijedljivo jer sve što govorim pročitala sam tamo. A to što ja to nisam rekla upakirano u celofan već direktno i iskreno nije znak bezobraznosti i umišljenosti, već način na koji bi se svaki Kršćanin trebao izražavati u trenutcima kad vidi da je nešto krivo. Nije ni Isus bio samo skrušen i plah (kako ga Holivud voli predstavljati), bio je strog i pravedan - u hramu stolove polomio da bi izrazio svoj gnijev.
Ekumenizam nije moguć tamo gdje se apsolutno negira riječ Božija i stavlja ljudsko srce ispred nje. Prvo i najvažnije služenje je Bogu i poštovanje i držanje njegovih zakona; pod takvim uvjetima, očito je, ekumenizam ne postoji.
Posljednje uređivanje od RozaGroza : 07.08.2011. at 09:34
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma