-
sorry cure što vas slabo pratim jer mi ništa više nije jasno što se dogodilo s temom i gdje se nalazai...ja kad sam spomenula Međugugorje, to sam napisala na "staroj temi" i nisam imala pojma da odgovaram na temu o Mariji Bistrici- šta su tu poljepili i sližili da tako izgleda nemam pojma- ja sam se javila na temu samo da Vas sve pozdravi javim gdje sam bila i vidjela po datumima da vas na temi dugo nema, da je zamrla (a u Međugorje nisam išla s hodočašnicima već s mužom i svekrvom, kao i svaki put kad idem k njoj u Hercegovinu).
Eh,što ti je "fotomontaža" na kraju ispala tj. podudaralo se s temom o M.Bistrici za koju nisam znala da se ni otvorila.
Znam da je neko nakon mene pitao za karizmatske pokrete.
Ja bih samo rekla, oprez- pridružiti se samo onome koji je odobren od biskupa i koji "nadgleda neki svečenik", jer po meni sve ostalo može odvest u sektaštvo.
Ja sam bila član 3 franjevačkoga reda, na sastancima smo znali moliti jedni za druge, čak nekad i polagati ruke (simbolično ništa više), proučavati Bibliju, život sv.Franje, organizirati se za pomaganje i posjet siromašnima naše Župe i šire uz Kap dobrote itd. sve uz stalnu prisutnost svečenika i sastanci su bili u Crkvenim prostorijama nikad u ničijoj kući. Naravno sve se to razlikuje od svečenika do svećenika, neki su konzervativniji, neki otvoreniji, ovisi i o sastavu ljudi....OK je Kaptol.
Svečenici u Međugorju stalno naglašavaju da za našu vjeru nije bitno vjerovati u ukazanja, niti ga spominju na misi.
U Međugorju se nitko ne klanja kipovima ima ih manje nego u nekim našim Crkvama- Gospin kip pred CRkvom-kao simbolika njezinog ukazanja, Isus na Križu iz kojeg "curi ona čudna voda koju nitko nemože objasniti" daleko iza Crkve na križnome putu.
Na Križevcu već 100g stoji betonski zavjetni križ koji su podigli mještani punoooo prije ukazanja u Međ.
Kip Gospe na vrhu podbrda-kao simbol da se tu ukazala ( pa ne mogu samo staviti ploču s natpisom).
Ljudi se mole u Crkvi tj. za vrijeme ljeta je misa van Crkve.
Svečenici uvijek naglašavaju kako je Međugorje postalo mjesto ispovjedi, obraćenja i jačanja vjere, a to je ono što je bitno.
Lijepo je kad tamo dođeš pa ne moraš više spavati na sjenu, nego za male novce kod dobrih ljudi možeš odmoriti tijelo, i okrijepiti duh.
Nije grijeh raditi za život- kao ni hodoćasnika, putnika namjernika primiti- Što god učinili jednom od vaše "braće" , Isusu ste učinili. A jedna od toga je i putnika primiti.
Nije li lijepo da ti ljudi više ne moraju ko u vrijeme Komunizma ići raditi u Njemačku za svoje velike i mnogobrojne obitelji, već svojim radom ovdje hrane i svoju djecu, a i putniku namjerniku pomažu da nisu na cesti.
Ja volim imati neku blagoslovljenu stvar uz sebe- pa ako ne "želim da je to donje rublje koje nosim" o
onda je to obično neki mali predmet, križ ili jednostavno kamen s Podbrda.
Tau je znak koji se stavljao na čela ljudi u Starome Zavjetu, i čuvao ih od propasti, stavljao ga je Anđeo na vrata onih koje je htjeo zaštititi koliko znam za vrijeme Židovske Pashe tj. kad je BOg poslao one počasti na Egipatskoga faraona itd... zato mislim da imati blagoslovljenu, vodu, sol, križ, narukvicu da te štiti nije idolopoklonstvo- naprotiv to te štiti samo ako VJERUJEŠ U Blagoslov inače je to samo predmet.
Kaže se da ćemo Boga po plodovima prepoznati-a sva ona obraćenja, mir koji se osjeća u Međugorju ljubav, tolike životne ispovjedi, pa i ozdravljenja koja se događaju u Međugorju ja sam sigurna ako ništa drugo ne mogu biti plodovi Zloga!
Ili neko misli da Sotona može činiti dobra djela?!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma