Naravno da nije jedino što osjećam kajanje i sram (sad pišem o sebi ne znam kako je sa drugim vjernicima). Uglavnom sam zadovoljna sobom i napredkom, zadovoljna sam jer vidim da postajem bolja u svakom pogledu, a kako ja postajem bolja tako mi i život postaje bolji. Nije to ništa puno drugačije od ljudi koji recimo nemaju uvjerenja poput mojih, ali imaju neka svoja i neke svoje ciljeve. Princip je isti sve su ostalo nijanse Ali neću zabijat glavu u pijesak pa kad nešto kiksam reč ma nije to ništa, ne, svakog kiksa sam svjesna, ali me ne ubija u pojam, jer sam čovjek a ljudi griješe. Međutim mislim da je jako dobro bit svjesna svojih grešaka odnosno grijeha. I ukoliko si vjernica pookajat se zbog njih ali i pokušat, iako je teško, ne raditi ih više.

Ja sam zapravo do zaključka da je živjeti po Bibliji najispravniji put za mene i moju obitelj došla čisto logički. Meni je apsolutno logično da ukoliko budem pratila pravila koje nam je Bog dao i trudim se biti na tom putu, makar ne bila preporođena i spašena, to je bolji put za mene nego svjetovni. Mislim da su plodovi skromnog života kakav žive agrarijanci kršćani bolji od plodova koje bi dobila odnosno stvorila svjetovnim načinom života.

Apropo Starog Zavijeta, naravno da ne možeš sve stvari shvačati doslovno, da bi se sve ispravno razumjelo meni je trebala pomoć, ne samo mog muža nego i raznih pastora koji su u svojim knjigama i propovijedima sve nejasnoće objasnili da meni imaju logike. Iako sam se sama protivila mnogim stvarima, to i ti dobro znaš, npr. nošenje pokrivala za glavu. Trebalo mi je par godina da to prihvatim kao ispravno, čitala sam, pričala sa drugim ženama koje nose pokrivalo, hrvala se sama sa sobom, najviše zato jer sam se osjećala glupo nosit maramu po cesti a svi me gledaju. Ali onda sam to prihvatila jer pokrivalo za glavu je način kojim žena pokazuje svoju pokornost mužu i Bogu. Tu pokornost Bog je tražio od nas žena, i sama činjenica da današnji moderni teolozi i antropolozi pokušavaju umanjit važnost tog detalja ne proizlazi iz toga jer smo mi danas pametniji pa pametnije interpretiramo Bibliju i sad znamo da je masu toga napisanog glupost, već proizlazi iz toga što smo bahati, arogantni, podlježemo svjetovnom, usuđujemo se sumnjati u riječ Božiju, izrugujemo se sa Bogom i Kršćanstvom, a zapravo smo isti kakvi su bili ljudi u Starom Zavijetu i istu sudbinu i zaslužujemo.