-
hvala puno mi je jasnije....morat ću si dati truda te malo pogledati te razlike, mada to nisam nikad željela upravo zbog toga što bi možda onda imala manje "mota" za traženje onoga što nas povezuje..
Npr. kod protestanata mi je super način na koji slave misu, OK nekad je to možda malo pretjerano, ali isto tako je kod Katolika nekad pretjerana ta "ozbiljnost" i "dosada" pod misom, mada je toga sve manje, pogotovo od kad imamo mlađe svečenike i od kada mladi sviraju na misama. Ne želim reći da je važno na misi samo sve svesti na pjesmu a ne na promišljanje o Božijoj riječi ili vlastitim grijesima, propustima itd., ali lijepo mi je kad se nađe neka sredina- da Boga slavimo i riječju i pjesmom.
(inače katolici u Africi isto pjevaju tj.slave misu kao protestanti)
Žalosno je što se protestanti i katolici ubijaju u Irskoj, ali to je više politika-Englezi-Irci (te povjest kada su protestanti pobili katolike za vrijeme onog kralja Henrika), isto kao pravoslavci i katolici kod nas-što je isto politika-Srbi i Hrvati-nije toliko bitna vjera, već politika ali je nemoguće to ne primjetiti razdor među kršćanima.
Npr. kod katolika mi se ipak više sviđa to neko Crkveno uređenje i "kontrola svečenika" (ono, Papa-Vatikan), a kod protestanata ili bapitista kao da svaki pastor s svojom ženom i obitelji, imama nekako "svoju Crkvu", svoj krug vjernika u nekome mjestu, nikome ne odgovara, sam se brine oko novca itd. zbog čega isto može doći do raznih malverzacija kao i u KC.
Bezgrešno Marijino začeće, i bezgrešno Isusovo začeće jesu li toliko bitni za vjeru, da se Crkva u tome dijeli.
Imaju li pravoslavci i protestanti ispovjed?
Ako ne, zašto?
Hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma