-
Hvala, zdenka, ja ću još malo pričekati. Ne volim skakati na prvu (ako nije baš hitno) pa ako se protokom vremena ništa ne popravi, vjerujem da će i drugi roditelji reagirati. Čisto sumnjam da će mama one curice, uber odlikašice (koja je još pritom išla i u katolički vrtić
) ostati ravnodušna, ta reagira i na dobivenu -5, a kud neće na nezasluženu jedinicu.
Ja sam samo začuđena i razočarana. Da nisam vjernik, nakon nekog vremena bih valjda revoltirana ispisala dijete s vjeronauka, šta se ima gnjaviti s nekim tko nije za to. Ovako, baš mi žao, kako ne kuže ti predavači da je učenje o vjeri i temama koje se vjere tiču nešto sasvim drugo od "praktičnih" predmeta. Pa neće netko tko je izabrao biti vjernik u teškim trenucima u životu tražiti podršku u literaturi iz kemije ili čitati zbirku zadataka iz fizike, tražit će duhovne tekstove, duhovnu potporu, nešto u čemu se može naći oslonac za život.
Vjeronauk zaista ne spada u isti rang s nekim drugim predmetima, iako u smislu poduke podliježe istim pedagoškim standardima kao i drugi.
Ako se od starta neprofesionalnim i nepromišljenim ponašanjem nastavnika djeci ogadi vjeronauk pa posljedično s tim i vjera, šta su dobili od tog nekog "znanja" i ocjena?
Kakva korist od toga?
Samo šteta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma