Citiraj bubimira prvotno napisa Vidi poruku
Znaš li nešto više o ovome? Ja neznam koja je razlika.
Kak ti ide s tim komentarima? Ja pročitam ali nažalost ponekad nemam baš vremena razmatrati nad njima.
Različiti su komentari - Jeruzalemsku Bibliju su komentarili franjevci iz tamošnje franjevačke škole, a ekumensku teolozi različitih kršćanskih Crkava, među kojima i hrvatski. Ekumenska ima više komentara, osobito jezičnih. Ne bih mogla reći koji su mi bolji - na nekim mjestima jedna na drugima druga Biblija daje više. Čitam oboje i baš mi se sviđa. Ja to onako, kako sam navikla u poslu - čitam, zapisujem nešto iz teksta što mi je posebno zanimljivo ili neki komentar i dodajem svoje zabilješke i razmišljanja. I inače uvijek bilježim dok čitam, a sada posebno, jer o biblijskim tekstovima stvarno treba razmišljati.

Zanimljivo mi je, kako se već približavamo kraju Postanka, povezati mnoge već odavno priče u jednu cjelinu povijesti nomadskog izraelskog naroda i njegova poimanja Boga i odnosa s njime, kao i pravnih, obiteljskih i drugih običaja. onda prijeći na Mateja i uživati u poruci kršćanstva - u svakoj rečenici doista se očituje po svemu novi savez čovjeka s Bogom.

Božić smo proslavili na dječjoj polnoćki - M. je ministrirao, a potom u druženju s obitelji.

Svima želim radosne blagdane i svako dobro u novoj godini!