Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    kaj je bio svećenik zastupnik? stvarno? ko?
    Fra Tomislav Duka

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajoj sjećam se njega. Hm, 90-te

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Fra Tomislav Duka
    Vrlo mutan tip. Došao je iz Njemačke - nisam sigurna pod čijom je nadležnošću bio, ali mislim franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, uvijek previše blizu vlasti. Svakako znam da je bio pod velikom paskom Stjepana Mesića i Josipa Manolića i u velikom prijateljstvu s njima. Mutan s mutnima.
    Njemu tada nadležne osobe iz Crkve su pogriješile što su to dopustile. Crkvena pravila moraju vrijediti za sve svećenike. Nema veze s time s čijim se mišljenjem slažemo, a s čijim ne.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Vrlo mutan tip. Došao je iz Njemačke - nisam sigurna pod čijom je nadležnošću bio, ali mislim franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, uvijek previše blizu vlasti. Svakako znam da je bio pod velikom paskom Stjepana Mesića i Josipa Manolića i u velikom prijateljstvu s njima. Mutan s mutnima.
    Kažu da je UDBA...tako vele hrvatski iseljenici iz Sindelfingena.
    A na čijoj je to strani don Grubišić Cubana? Ne kužim...ako je na pravoj strani onda će glasati za povećanje PDV-a???

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kažu da je UDBA...tako vele hrvatski iseljenici iz Sindelfingena.
    A na čijoj je to strani don Grubišić Cubana? Ne kužim...ako je na pravoj strani onda će glasati za povećanje PDV-a???
    Ako se referiraš na moj donji post onda mislim da je sasvim jasno koja je strana Crkvi "prava" strana.
    Sve pet. Kad bi pravila bila za sve ista.
    Al i pred bogom (bar ovom hrvatskom verzijom) očito ima jednakih i jednakijih.
    Bilo je već saborskih zastupnika, ali na "pravoj" strani pa nikome nije smetalo.
    A tko će za što glasovati ja stvarno ne mogu znati. Osim što se nadam da će ako ikada dođe do toga (mada ne vjerujem jer se i Milanović ulizuje do iznemoglosti) glasati za reviziju Ugovora s Vatikanom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako se referiraš na moj donji post onda mislim da je sasvim jasno koja je strana Crkvi "prava" strana.
    A koja? Udbaška?
    Ma van s politikom iz Crkve...možda ti se čini da provociram , ali kad gledam posljednjih 25 godina svog života, najljepših 25 (bar je tako trebalo biti), meni je svaka strana u politici kriva i moja je jedina domovina ona Nebeska, za koju se nadam da ću je zaslužiti, a Crkva utočište od svijeta.

A don Grubišiću zapravo ide na ruku što ga je biskup isključio. Jer da nije, javno mnijenje bi zauzelo stav - a što će svećenik u politici. Ovako je on junak.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Po svemu je razvidna moć i utjecaj medija.
    Tko je junak, a tko nije, što je važno, a što nije.

Panem et circenses.
    Novinari mogu trljati ruke što se digla tolika prašina i zanimanje naroda od juga do sjevera od istoka prema zapadu.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Jer da nije, javno mnijenje bi zauzelo stav - a što će svećenik u politici. Ovako je on junak.
    he he, baš gledam kada si napisala post, sat vremena prije nego što je Kajin isto rekao u Nedjeljom u 2
    inače, slažem se

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U tijeku je duhovna priprema za blagdan sv.Ivana Bosca zaštitnika mladih ljudi i djece, odgajatelja, učitelja, svih koji odagajaju djecu http://zupa-knezija.hr/
    Može nam pomoći u odgoju svakako

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    he he, baš gledam kada si napisala post, sat vremena prije nego što je Kajin isto rekao u Nedjeljom u 2
    inače, slažem se
    Ja se ne slažem.
    Odnosno, ne smeta me ako se svećenik angažira u politici, ako njegov stav i njegova borba odgovaraju pravim, izvornim postavkama kršćanstva.
    Don Grubišić je to pokazao svojim riječima - davno već nisam čula svećenika da tako iskreno i slobodno govori.
    KC se ovdje pokazala jako loše, meni je to bio konačan dokaz da se hijerarhija i moć ne mogu spojiti s kršćanskim naukom: izbačen je Grubišić, a ne oni koji su služili mise za Pavelića niti oni koji su javno pozivali da se glasa za HDZ... zašto se tada nisu dogodile nikakve sankcije?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •