Vrlo mutan tip. Došao je iz Njemačke - nisam sigurna pod čijom je nadležnošću bio, ali mislim franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, uvijek previše blizu vlasti. Svakako znam da je bio pod velikom paskom Stjepana Mesića i Josipa Manolića i u velikom prijateljstvu s njima. Mutan s mutnima.
Njemu tada nadležne osobe iz Crkve su pogriješile što su to dopustile. Crkvena pravila moraju vrijediti za sve svećenike. Nema veze s time s čijim se mišljenjem slažemo, a s čijim ne.
Ako se referiraš na moj donji post onda mislim da je sasvim jasno koja je strana Crkvi "prava" strana.
A tko će za što glasovati ja stvarno ne mogu znati. Osim što se nadam da će ako ikada dođe do toga (mada ne vjerujem jer se i Milanović ulizuje do iznemoglosti) glasati za reviziju Ugovora s Vatikanom.
A koja? Udbaška?
Ma van s politikom iz Crkve...možda ti se čini da provociram , ali kad gledam posljednjih 25 godina svog života, najljepših 25 (bar je tako trebalo biti), meni je svaka strana u politici kriva i moja je jedina domovina ona Nebeska, za koju se nadam da ću je zaslužiti, a Crkva utočište od svijeta.
A don Grubišiću zapravo ide na ruku što ga je biskup isključio. Jer da nije, javno mnijenje bi zauzelo stav - a što će svećenik u politici. Ovako je on junak.
Po svemu je razvidna moć i utjecaj medija.
Tko je junak, a tko nije, što je važno, a što nije.
Panem et circenses.
Novinari mogu trljati ruke što se digla tolika prašina i zanimanje naroda od juga do sjevera od istoka prema zapadu.
U tijeku je duhovna priprema za blagdan sv.Ivana Bosca zaštitnika mladih ljudi i djece, odgajatelja, učitelja, svih koji odagajaju djecu http://zupa-knezija.hr/
Može nam pomoći u odgoju svakako![]()
Ja se ne slažem.
Odnosno, ne smeta me ako se svećenik angažira u politici, ako njegov stav i njegova borba odgovaraju pravim, izvornim postavkama kršćanstva.
Don Grubišić je to pokazao svojim riječima - davno već nisam čula svećenika da tako iskreno i slobodno govori.
KC se ovdje pokazala jako loše, meni je to bio konačan dokaz da se hijerarhija i moć ne mogu spojiti s kršćanskim naukom: izbačen je Grubišić, a ne oni koji su služili mise za Pavelića niti oni koji su javno pozivali da se glasa za HDZ... zašto se tada nisu dogodile nikakve sankcije?