Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
Tomušić nije razriješen svećeništva, samo ipak nije dobio župu u Sisku jer su ga novinama prijavili ogorčeni župljani. Ja ne vidim da je "vizija i misija" novina u ovom slučaju bila pogrešna jer su upozorili da se kradomice nekoga stavlja da opet slobodno radi s djecom. Inace, doticni je u rodbinskoj vezi sa svojim biskupom i zivio je u biskupskom domu otkako je maknut sa zupe i nikako nije nevinasce u cijeloj prici. Umjesto da se nasa crkva ugleda u Irsku i vidi sto tamo i vjernici i kler prozivljavaju kako bi se obracunali s godinama pedofilskog zla, kod nas se jos uvijek sve to trpa pod tepih dok "sotonske novine" ne zasute i "dobri katolici" zaborave pa ce svecenik nastavit s istim i nikom nista
Ja ne mislim da je taj svećenik nevinašce, naprotiv, mislim da je daleko veći gad nego bilo tko tko se istim stvarima bavi, a nije svećenik, upravo zbog povrede svećenićkog poslanja. Mislim da ga Crkva treba maknuti, kao i sve takve. To se ne može relativizirati niti to itko ovdje relativizira. Svako oklijevanje reakcije Crkve na takvo ponašanje duboko osuđujem i to me vrijeđa, osobito zato što sam vjernica.

Nisam ja ta koja je uvukla ovoga i ovakve u usporedbu s don Ivanom Grubišićem. Njega osobno poznam i poštujem ga. On zna što je Crkva, što je svećenićko poslanje i svećenićki zavjeti. Na početku ove diskusije sam rekla da mi je žao da je kazna tako stroga i da je moglo biti drugačije, ali ova kazna ima svoje uporište ne u volji biskupa nego u kanonskom propisu. Ja sam među onima koji žele (konačno) čuti poštenu i kršćansku riječ iz sabornice, ali se protivim klerikalizmu. Povijest hrvatskog 19. i početka 20. stoljeća dovoljno govori o tome i posljedicama toga. Uvijek sam se ovdje zalagala za pravo vjernika i svećenika da imaju političke stavove, da komentiraju politiku, da javno govore o tome, ali to nije isto što i postati političar. To je u neskladu sa svećenićkom službom. Kad je netko prihvatio svećenićki poziv prihvatio je da bude to i kao takav služi da bude član Crkve, a svaki svećenik zna što to znači. Što se samog don Grubišića tiče, ja sam uvjerena da će on znati izabrati i postupiti po svojoj savjesti to za viši cilj, jer on sigurno nije politički karijerist.

Svećeništva ne može nitko biti razriješen, jer je to sakrament. To se ne poništava. Svećenik može biti samo suspendiran od svoje službe i to je reverzibilno. Takvih suspendiranih je bilo i bit će ih.