napisala si u postu da su navedeni razriješeni župništva i svećeničke službe, ja sam u brzini napisala da nije razriješen svećeništva. Znam da se ne može razriješiti od sakramenta nego samo suspendirati, ali ponavljam, ovakvu suspenziju a divinis u Hrvatskoj osim don Ivana Grubišića nije dobio nitko više.
Tko je čitao Kanonski zakon može vidjeti da primjerice u istom paragrafu u kojem piše da svećenici ne smiju prihvaćati javne službe u vršenju svjetovne vlasti, ne smiju niti upravljati upravljati necrkvenom imovinom ili se baviti ekonomskim djelatnostima, biti jamci za kredite, potpisivati mjenice itd. što je svakodnevna pojava među svećenstvom pa zbog toga nitko nije suspendiran. Nadalje, jasno piše da se ne smiju baviti špekulantskim poslovima (npr. burzom) i trgovinom - nije li to također vrlo česta nekažnjena pojava?
Osobno, uopće nisam podržavala kandidaturu don Ivana za Sabor, dapače ja mislim da niti jedno vjersko lice (bez obzira na vjeru, umirovljeni ili aktivni status) nema šta tražiti u parlamentu jedne države 21. stoljeća, ali ovo je sad očiti primjer vježbanja strogoće na jednoj osobi dok se masi drugih iste ili slične stvari svakodnevno gledaju kroz prste, a to je prije svega licemjerje i držanje štange jednoj političkoj opciji